Je bedrijf uitbreiden: hoe doe je dat?

Je bedrijf uitbreiden: hoe doe je dat?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

In 6 stappen naar een goede strategie

Je boekt veel successen met je onderneming en je overweegt om uit te breiden. Toch is de volgende stap zetten niet altijd eenvoudig. Want de zaken gaan goed en je wil dat de uitbreiding ook een succes wordt. Daarom helpen we je met dit stappenplan op weg naar een goede uitbreidingsstrategie.

Stap 1: Doe een marktanalyse

Begin met een nauwkeurige analyse van de markt. Je wilt twee zaken weten: hoe kom ik aan mijn omzet en hoe ziet de markt eruit waarin ik mij ga begeven. Maak een analyse van de kansen en de bedreigingen van je zaak én van de markt. Schrijf vervolgens op waarom jij denkt dat je bedrijf kan groeien in deze markt, terwijl je op dit moment al aan je maximale capaciteit zit.

Stap 2: Maak een visie

Een bondige visie helpt je om over 2 tot 5 jaar te bereiken wat je voor ogen hebt. In deze visie schets je je ideaalbeeld. Wees kort en duidelijk over hoe jouw bedrijf er over een aantal jaar idealiter uit zal zien. Gebruik daarbij de kansen die je hebt uitgelicht in de marktanalyse van stap 1. Jouw eigen visie kan uiteenlopen van een enkele regel tot een halve pagina. Dat is helemaal aan jou.

Klik hier en lees het volledige artikel