Investeren als ZZP’er zijnde, een slimme keuze?

Investeren als ZZP’er zijnde, een slimme keuze?
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

De economie groeit weer en veel ZZP´ers merken dit aan de portemonnee. Ze hebben geld over en willen dit graag investeren. De vraag is alleen: waar ga jij je geld aan gaat uitgeven? Uiteraard is het goed om te investeren in een bepaald bedrijf door middel van beleggingen of om op een andere manier te investeren om uiteindelijk nog meer geld te maken. In dit artikel leggen we een aantal manieren uit die zeker het overwegen waard zijn. Denk aan het beleggen in bedrijven, beleggen in obligaties en het kopen van een kantoorpand.

Beleggen in bedrijven

Wat veel ZZP’ers doen met hun geld is het investeren op de aandelenmarkt en aandeelhouder worden van een bedrijf. Doordat er veel bedrijven zijn waar je in kan investeren kan het lastig zijn een keuze te maken. Allereerst is het goed om jaarverslagen door te lezen van bedrijven waar je interesse in hebt of potentie in ziet. Hierdoor kom je erachter wat de jaarcijfers zijn en wat hun doelstellingen zijn voor het aankomende jaar/aankomende jaren. Ook is het handig om advies te lezen van ander aandelenhandelaren. Door deze punten allemaal te doorlopen voor je gaat beleggen, heb je al enige kennis en wordt er risico op verlies kleiner. Daarnaast zijn er ook verschillende websites die een cursus aan bieden om te leren beleggen voor beginners.

Beleggen in obligaties

Naast het beleggen in bedrijven door middel van aandelen is het ook nuttig om je te verdiepen in obligaties. Een obligatie is een lening die je geeft aan de overheid of een instantie. Doordat je een lening geeft krijg je een bepaalde vergoeding ervoor terug. Bij een obligatie gaat het vaak wel over veel geld. Belangrijk om rekening mee te houden met de keuze die je maakt. Het voordeel van obligaties is dat je dit vaak aangaat met een overheid. De kans dat een overheid failliet gaat is een stuk kleiner dan een bepaald bedrijf.

Kopen van een kantoorpand

Een manier van investeren waar je misschien niet direct aan denkt, is aan het kopen van een kantoorpand. De prijs van vastgoed is sinds enkele jaren steeds aan het groeien en hierdoor ook aantrekkelijk om in te investeren. Hierdoor heb je in ieder geval ook een zekerheid achter de hand en mits je het geld hebt is het sowieso slimmer om een kantoorpand te kopen dan een kantoorpand te huren.

Als ZZP’er zijnde kan je dus op verschillende manieren geld investeren. Van het beleggen in bedrijven tot het beleggen in obligaties of het kopen van een kantoorpand.