Instock maakt maaltijd van afgedankt voedsel

Instock maakt maaltijd van afgedankt voedsel
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Horeca

Drie ondernemers redden afgedankt voedsel van de afvalberg en maken er maaltijden van. Na Amsterdam opent restaurant Instock morgen een vestiging aan het Buitenhof in Den Haag, schrijft het AD.

Twee jaar geleden openden Bart Roetert, Selma Seddik, Freke van Nimwegen en Merel Laarman een pop-up restaurant in Amsterdam. In het restaurant werd gekookt met ingrediënten, die normaliter het bord niet zouden zien. ,,Het was zo'n groot succes dat we een jaar later al een permanent restaurant openden", zegt Freke enthousiast.

Verspilling
De vier jonge ondernemers hebben elkaar ontmoet tijdens hun werk bij Albert Heijn. ,,We zagen daar dat er veel verspilling van voedsel was. We hebben toen meegedaan met de wedstrijd 'Het beste idee van Young Ahold'. Wij mochten ons idee uitvoeren en toen is het pop-up restaurant geopend." Merel is uiteindelijk haar eigen weg gegaan. De drie overige ondernemers worden nog steeds gesteund door Albert Heijn.

Albert Heijn
Iedere ochtend rijden medewerkers van Instock langs verschillende filialen van Albert Heijn en producenten om producten op te halen die niet meer worden verkocht. ,,Het gaat dan niet om groente dat over de datum is of fruit dat beschimmeld is'', vertelt Freke (28). ,,Soms zit er een deukje in een tomaat waardoor heel het trosje niet meer wordt verkocht of heeft een banaan bruine plekjes. Die producten zijn nog gewoon goed en lekker. Vlees en vis halen we niet bij de supermarkten, maar bij de producent. Het gaat dan om producten waarvan een overschot is."

Lees hier verder..