ING: aantal ZZP'ers zal flink blijven groeien

ING: aantal ZZP'ers zal flink blijven groeien
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

Het economisch bureau van de ING verwacht een stevige stijging van het aantal ondernemers in Nederland. In het rapport “Naar een sterker MKB’ spreekt men vooral over de sterke groei van het aantal ZZP’ers. In de afgelopen twintig jaar is het aantal bedrijven in Nederland meer dan verdubbeld: van 600.0000 in 1996 naar 1.400.000 bedrijven in 2015.

De sterke toename van het aantal bedrijven is vooral toe te schrijven aan de opkomst van de Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP). 96% van de bedrijven heeft maximaal 9 personen in loondienst. Driekwart van deze bedrijven zijn ZZP’ers, zonder personeel dus. 0,2% van alle bedrijven heeft minimaal 250 mensen in dienst.

Toekomstverwachting 2025
In het rapport doet de ING ook een voorspelling dat het aantal bedrijven de komende tien jaar nog fors zal toenemen, mede door de groei van het aantal ZZP’ers. Daarnaast blijft het ondernemerschap populair omdat steeds meer drempels om een bedrijf te starten verdwijnen.

De grootste sector is en zal de zakelijke dienstverlening blijven, gevolgd door detailhandel, groothandel, horeca en de agrarische sector. Met name de nieuwe generatie bedrijven zal zich meer gaan richten op innovatieve diensten en producten en daarbij speelt export naar het buitenland een grotere rol.

Lees hier verder

Bron: zzp-nederland.nl