Improve Your Performance Day: succesvol van start

Improve Your Performance Day: succesvol van start
6 jaar geleden
Gepost in Crowdfunding

Godfried Hartkamp is de initiatiefnemer van Improve Your Performance Day. Hij was aanwezig bij een van de edities van Startup Coffee en raakte in gesprek met community manager Rosanne. Geneureus bood hij een gratis plek aan voor een Young Startup lid om deel te nemen aan IYPD. Binnenkort start de crowdfunding campagne van Jurjen Koopmans van Buso Audio via CrowdAboutNow en hij kon nog hulp gebruiken bij het creëren van een strakke pitch en mooie video. Het contact was snel gemaakt en eind mei nam Jurjen deel aan IYPD. Hier volgt zijn verslag over de dag en zijn naderende crowdfunding campagne.

Handgemaakte studiomeubels

December 2012 werd er een nieuwe onderneming geboren. Een Nederlands bedrijf dat studiomeubels maakt voor opnamestudio's. Handgemaakt en van hoge kwaliteit. Buso Audio begon meteen internationaal met vennoten uit Nederland, Duitsland en Hongarije. De eerste klanten kwamen uit Australië en de Verenigde Staten. De geboorte van een kleine multinational.

Binnenkort gaan we een deel van onze voorraden crowdfunden. Dat is nuttig omdat we met een klein werkkapitaal werken en de vraag snel groeit. Maar niet alleen zakelijke en financiële redenen... Je kunt het publiek op een leuke manier betrekken bij je bedrijf. Ze kunnen straks via Crowdaboutnow.com deel worden van het succes van een jonge en dynamische startup en ook nog een keer in de muzieksector. Voor hen spannend en voor ons ook.

Improve Your Performance Day

Zoiets kost natuurlijk veel voorbereiding. We moeten een krachtige presentatie neerzetten. En als beginnende co- vennoot kun je natuurlijk nog heel veel leren. Via Young Startup werd ik gewezen op een nieuw initiatief van Verhaalmakers.nl: de Improve Your Performance Day (#IYPDAY).

Tijdens de dag wordt er een video opgenomen, waarin je je bedrijf op een bondige en krachtige manier pitcht. Natuurlijk een perfect middel voor een crowdfunding campagne. Het begint allemaal met de kleding, want alles moet kloppen. In samenwerking met The Society Shop Amsterdam wordt ervoor gezorgd dat de kleding consistent is met de doelstelling van je video. Cynthia Schrijver is een ervaren stylist en personal shopper en zij helpt je daarbij.

Pakkend verhaal

En dan uiteindelijk... de spannende dag...
Je hebt het graag over je product... Wat je doet... en wat je maakt. Maar communicatiecoach Joni Bais legt uit dat je moet vertellen waarom je iets doet. Een mooi pakkend en concreet (“sticky”) verhaal. Maar je leert die dag veel meer... Over social media door Olivier de Leeuw... Als je twijfelt over je make up of kapsel dan kun je gebruik maken van het advies van Elles Nijkamp. En je komt natuurlijk ook andere ondernemers tegen met mooie verhalen. En allemaal opgenomen in het mooie historische pand singel 80 te Amsterdam.
Een krachtige pitch is het begin van een succesvol project. Daarom is het ook een aanrader, zeker voor startende ondernemers met nog wat minder video-ervaring, om aan Improve Your Performance Day deel te nemen.

Pitch

Hieronder de pitch van Jurjen Koopmans.

Meer over Improve Your Performance Day:http://www.improveyourperformanceday.nl/


Meer over het crowdfundingproject van Buso Audio:[email protected]


Meer over Buso Audio:https://www.facebook.com/busoaudio