Huisstijl (laten) ontwerpen? Let op deze punten!

Huisstijl (laten) ontwerpen? Let op deze punten!
5 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Schakel een professionele vormgever in, om de huisstijl van je organisatie te laten ontwerpen. Je zou vanzelfsprekend ook zelf aan de slag kunnen gaan met een logo en het ontwerp van je website. De kans is hierbij echter groot, dat je huisstijl al snel nauwelijks te onderscheiden is van die van concurrenten. Daar waar je met een professionele huisstijl een stapje voor kunt lopen op de rest! In dit artikel vind je een aantal belangrijke factoren, waarop gelet zou moeten worden bij het ontwerpen van een huisstijl. Aan welke van deze punten heb jij al gedacht?

#1: zorg dat je huisstijl uniek is

Een van de belangrijkste aspecten bij een professionele huisstijl laten ontwerpen, werd reeds genoemd: een huisstijl moet uniek zijn. Een timmerman zal in veel gevallen een hamer of schroevendraaier in het logo van zijn of haar bedrijf verwerken. Het maakt dat het logo nauwelijks opvalt tussen de logo’s van concurrenten. Voorkom dit, door voor een ontwerp te kiezen die afwijkt! Pas hierbij op dat de huisstijl niet té afwijkend wordt.

#2: een huisstijl moet passen bij je doelgroep

Zou het ontwerp van je huisstijl te afwijkend zijn, dan kan dit ertoe leiden dat je doelgroep zich hier niet meer in herkent. Iets wat je wilt voorkomen! Een huisstijl moet qua kleuren, lettertype en bijvoorbeeld het formaat van letter en beeldelementen passen bij je doelgroep. Een bedrijf dat zich richt op een jongere doelgroep zal over het algemeen kiezen voor felle kleuren en dikke letters. Daar waar bedrijven met een oudere doelgroep of zakelijke partijen als doelgroep kiezen voor een blauw kleur.

#3: de huisstijl van je bedrijf moet tijdloos zijn

Tot slot is het belangrijk dat je huisstijl tijdloos is. Je wilt voorkomen dat de huisstijl al na een paar jaar volledig vernieuwd moet worden, omdat deze niet meer aansluit bij je doelgroep of bij de trends van dat moment. Kijk dus bewust niet naar trends en laat een huisstijl ontwikkelen, die nog jaren gebruikt kan worden!