Hoeveel kost een gemiddelde webshop?

Hoeveel kost een gemiddelde webshop?
8 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Wil jij je producten online verkopen en ben je aan het oriënteren wat een webshop gemiddeld kost? Lees dan dit artikel waar je meer informatie over de opties, mogelijkheden en bijkomende kosten. Een goedkope webshop laten bouwen is mogelijk mits je weet waar je op moet letten en wat je moet voorkomen.

Kies een webshop software systeem

Er zijn veel verschillende webshop software systemen op de markt verkrijgbaar. Zelf coderen of development talen leren is niet meer nodig - behalve als je een eigen webshop systeem wilt hebben. Echter kost een eigen webshops systeem veel geld en in 95% van de gevallen niet nodig om daarmee te starten. Zo heeft Wordpress een systeem wat perfect werkt. Dat heet Woocommerce en dit systeem is in de basis zelfs gratis. Wanneer je koppelingen gaat leggen met je bank - zoals betalen met IDeal - kost dat over het algemeen wel wat geld maar is het niet schrikbarend hoog.

Kies een juiste webbouwer

Het lijkt wat tegenstrijdig als je lees dat je een webbouwer moet kiezen - maar ik ga dat uitleggen. Ondanks dat Wordpress en het Woocommerce systeem gratis is, is het in de meeste gevallen wel handig om een webbouwer in de hand te nemen. Iemand met verstand van zaken kan je namelijk adviseren om bepaalde (betaalde) plugins wel of niet te installeren. Veel gratis plugins kunnen namelijk zo lek zijn als een mandje waarin je het risico loopt om gehackt te worden. Een webbouwer kan je behoeden voor dit soort fouten. Neem direct aan het begin een webbouwer in de hand om dubbele kosten te voorkomen.

Wat zijn nu de prijzen voor een webshop?

Zoals gezegd kun je zelf een goedkope webshop starten zonder dat daar kosten mee gemoeid zijn. Je hebt dan wel keus uit een aantal standaard templates en niet heel veel extra’s. Wanneer je bijvoorbeeld een ontwerp naar keuze wilt en deze wilt integreren met het Wordpress systeem betaal je ongeveer 800 euro. Heb je nog allerlei extra’s dan kan de prijs oplopen tot 2000 euro of meer - afhankelijk van je wensen.