Hoe zorgt u voor een veilig bedrijfsnetwerk?

Hoe zorgt u voor een veilig bedrijfsnetwerk?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Met de toenemende cyberbedreigingen en berichten over datalekken en hacks van bedrijfsnetwerken, staat security gelukkig hoog op de agenda van iedere organisatie. Echter is volgens security-specialist Thijs Alkemade van Computest het inventariseren en monitoren van de security van een volledig bedrijfsnetwerk een behoorlijke klus die regelmatig wordt onderschat.

Dit geldt zeker voor grote organisaties met een netwerk dat bestaat uit veel verschillende onderdelen. Voor belangrijke diensten of servers is doorgaans veel aandacht, maar voor de minder belangrijke onderdelen van het netwerk is vaak minder oog. Om te zorgen voor een goede beveiliging en om hacks te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen om de risico’s te verkleinen en te zorgen voor een zo waterdicht mogelijk security-beleid.

Inzicht in het hele netwerk
Het lijkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dat het best een uitdaging is om inzicht te krijgen in alle onderdelen van een netwerk. "Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij bedrijven worden overgenomen en verschillende netwerken met elkaar worden geïntegreerd. Of websites die naar een nieuw platform worden gemigreerd waarbij het oude platform, dat toch nog ergens draait, wordt vergeten. Maar ook verantwoordelijke medewerkers die het bedrijf verlaten kunnen ervoor zorgen dat het overzicht langzaam verdwijnt," zegt Alkemade.

Klik hier en lees het volledige arikel