Hoe ziet de ideale werkdag van een zzp’er eruit?

Hoe ziet de ideale werkdag van een zzp’er eruit?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Zo zorg jij voor een productieve dag

Als zzp’er ben je heel flexibel. Dit klinkt ideaal, maar kan ook in je nadeel werken. Zo zal het regelmatig voorkomen dat je ’s avonds of in het weekend nog aan het werk bent. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ritme; je hoeft aan niemand anders verantwoording af te leggen. Discipline is dus belangrijk. Grenzen stellen en efficiënt werken is voor iedere zzp’er van belang. Zo voorkom je dat je verzandt in randzaken en kun je jouw gestelde doelen bereiken. Deel jouw werkdag dus met zorg in. Maar: hoe doe je dat? Hoe ziet de ideale werkdag van een zzp’er eruit?

Wanneer je veel thuis werkt als ondernemer, kan dit impact hebben op je ritme. Doordat je afleiding om je heen hebt in de vorm van huishoudelijke taken, kom je aan belangrijkere zaken niet toe. Ook is uit verschillende onderzoek gebleken dat je slechts een paar uur per dag echt productief bent. Plan daarom niet je hele dag vol, maar zorg er wel voor dat je een aantal uur efficiënt in rust kunt werken.

Een dagdeel reserveren

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om voor een aantal uur een werkplek te huren. Met het oog op slechts een aantal productieve uren per dag, kan dat erg handig zijn. Er is altijd wel een locatie waar je een flexplek kunt huren bij jou in de buurt. Praktisch, want op die manier ben je nooit veel tijd kwijt aan reizen.

Bij HNK kun je voor een zeer schappelijke prijs al een werkplek huren. Vanaf 2,75 per uur kun je al een plek reserveren met een uitstekende wifi-verbinding.

Klik hier en lees het volledige artikel