Hoe vraag je een zakelijke lening aan?

5 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Zakelijk lenen kan interessant zijn voor jouw bedrijf. Zo’n lening maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de gewenste investering te doen, zelfs bij een gebrek aan eigen middelen. Geld lenen zakelijk is vooral interessant als je op zoek bent naar een manier om een langlopende investering te financieren. Hierbij kun je denken aan de aankoop van een nieuw bedrijfspand of uitbreiding van jouw bedrijf. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk een zakelijke lening aanvragen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je mogelijk niet hoe dit in zijn werk gaat. Om jou een handje te helpen, vertellen we je hier hoe je een zakelijke lening aanvraagt.

Een geldverstrekker vinden
Voordat je een zakelijke lening af kunt sluiten, moet je allereerst een geldverstrekker vinden waarbij je zakelijk geld kunt lenen. Tegenwoordig is dit niet bepaald lastig meer. Bij de meest banken kun je vandaag de dag namelijk wel een zakelijke lening aanvragen. Ben je al jarenlang klant bij dezelfde bank? Dan overweeg je mogelijk ook om hier een zakelijke lening aan te vragen. Dit kan inderdaad, maar doe dit nooit zonder eerst naar andere aanbieders van een zakelijke lening te kijken.

Waarom je er goed aan doet zakelijke leningen met elkaar te vergelijken? Omdat er nogal wat verschil kan zitten in de kosten en mogelijkheden. Zo hanteert niet iedere geldverstrekker dezelfde rente. En hoe hoger de rente is, des te meer een zakelijke lening jou kost. Let overigens niet alleen maar op de rente, maar kijk ook naar het bedrag dat je kunt lenen. De ene geldverstrekker biedt jou mogelijk meer geld aan dan de andere.

Vraag de lening aan
Als je een geschikte geldverstrekker gevonden hebt, kun je een zakelijke lening aanvragen. Veel ondernemers denken dat zij hiervoor de deur uit moeten. Vroeger was dit inderdaad het geval, maar tegenwoordig hoeft dit niet meer. Althans, niet als je voor een geldverstrekker kiest waarbij je de lening online aan kunt vragen. Je hoeft in dat geval enkel de website van de geldverstrekker te bezoeken om een aanvraag in te dienen. Grote voordeel hiervan is dat je 24/7 een zakelijke lening aan kunt vragen. Zoek je nog een geldverstrekker waarbij dit mogelijk is? Klik hier en vraag vandaag nog een zakelijke lening aan.

Lever de benodigde documenten aan
Wil je als ondernemer zakelijk geld lenen? Ga er dan niet klakkeloos van uit dat een geldverstrekker standaard bereid is jou het geld te lenen. Een geldverstrekker wil namelijk niet het risico lopen dat jij het geld niet terug kunt betalen. Daarom moet je jouw aanvraag vergezellen van een aantal documenten. De meeste geldverstrekkers vragen jou in ieder geval om je bij- en afschrijvingen en je jaarrekening. Op basis hiervan ontvang je vervolgens een persoonlijk aanbod. Als je hiermee instemt, moet je vaak nog een aantal aanvullende documentatie aanleveren.

Zo rond je de aanvraag af
Als alles in kannen en kruiken is, moet je alleen nog jouw handtekening zetten onder het contract om de aanvraag af te ronden. Net als bij het aanvragen van de lening hoef je ook hier de deur niet voor uit. Wanneer een geldverstrekker jouw aanvraag heeft goedgekeurd, kun je deze namelijk online ondertekenen. Je identificeert jezelf via jouw bank en tekent het contract vervolgens via iDIN. Nadat je jouw digitale handtekening onder de overeenkomst hebt gezet, bepaal je zelf wanneer je het geld op jouw rekening ontvangt.