Hoe verzeker je een bedrijfsauto?

Hoe verzeker je een bedrijfsauto?
10 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Veel ondernemingen kunnen niet zonder een bedrijfsauto. Simpelweg om op de plaats van de klus aan te komen of om mee op bezoek te gaan bij klanten. Zoals iedereen weet is een autoverzekering verplicht en ook bedrijven ontkomen er niet aan om de bedrijfsauto te verzekeren. In de bestaande pakketten is het ook mogelijk om je te verzekeren tegen schade aan de lading. In dit artikel lees je meer over de meest gebruikte verzekeringen voor bedrijfsauto’s.

Bedrijfsautoverzekering Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
De WA-verzekering is de basisverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen of andermans spullen. Daarnaast biedt een WA bedrijfsautoverzekering dekking voor schade aan andere motorrijtuigen van uzelf, gebouwen van uzelf en opgebouwd werkmaterieel. Het afsluiten een WA-verzekering biedt je als ondernemer een aantal voordelen. Zo betaal je een lage premie, kan de no-claim korting oplopen tot 80% en profiteer je van een snelle schadeafhandeling.

Bedrijfsautoverzekering WA+ (Beperkt casco)
De WA+-verzekering biedt dezelfde voorwaarden als de WA-verzekering, maar vergoedt daarbovenop ook sommige schade aan uw eigen voertuig. Naast de genoemde dekking bij de WA-verzekering, wordt bij de WA+-verzekering ook schade door diefstal, aanrijdingen met dieren en weersomstandigheden gedekt. Bovendien ben je verzekerd tegen diefstal en tegen schade tijdens het transport van de auto. Ook bij de WA+-verzekering betaal je slechts een lage premie en profiteer je ook van de andere voordelen van de WA-verzekering.

Bedrijfsautoverzekering All Risk
De bedrijfsautoverzekering All Risk is de meest complete verzekering. Hiermee ben je niet alleen verzekerd voor schade aan eigendommen van anderen, maar ook voor alle schade aan je eigen bedrijfsauto. Hierbij wordt niet gekeken naar de oorzaak van de schade, hierdoor ook zaken als vandalisme worden gedekt. Wanneer je kiest voor deze verzekering weet je dat je nooit voor hoge kosten komt te staan. Het andere grote voordeel van een All Riskverzekering is dat je ook verzekerd bent wanneer het ongeval je eigen schuld is. Ook wanneer de schade wordt aangericht met een aanhangwagen of spullen die uit de bedrijfsauto zijn gevallen, valt dit onder je All Risk-verzekering.

Zakelijke autoverzekering
De bovenstaande verzekeringen zijn overigens niet alleen beschikbaar voor bedrijfsauto’s, maar ook voor zakelijke personenauto’s. De verschillende pakketten zijn ook beschikbaar als zakelijke autoverzekering. Hiernaast zijn er ook mogelijkheden om de dekking uit te breiden voor inzittenden, rechtsbijstand of pechhulp. Met deze extra opties kun je gemakkelijk zelf een autoverzekering samenstellen die helemaal past bij de situatie van jouw bedrijf.