Hoe verhoog je de productiviteit van medewerkers?

Hoe verhoog je de productiviteit van medewerkers?
3 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Of u nu directeur bent of teammanager, het verhogen van de productiviteit van uw werknemers passeert waarschijnlijk regelmatig de revue. De gemiddelde werkdag in Nederland is 8 en half uur lang. De vraag is echter, hoe productief ben je eigenlijk nog na 8 uur op kantoor? Veel medewerkers verliezen naarmate het einde van de dag nadert een gedeelte van hun focus en zijn daarmee minder productief. Dit beïnvloedt zonder twijfel de algehele productiviteit van het bedrijf. Dit verlies van concentratie is een natuurlijk verschijnsel en werknemers zijn daar niet individueel verantwoordelijk voor. Het werk moet echter wel gedaan worden, of het nu het einde van de werkdag is of niet. De vraag is dus, hoe zorgt u voor een meer constante productiviteit tijdens kantooruren? Het antwoord is vrij simpel: door het creëren van motivatie. Verrassend of niet, voor de meeste mensen is een goed salaris niet de enige motivator om hard te werken. Er is meer nodig dan een fijne salarisstrook aan het einde van de maand om mensen gemotiveerd te houden. Een gebrek aan erkenning en waardering speelt een grote rol bij demotivatie. Motivatie bij medewerkers kan door allerlei factoren worden beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan tijdsdruk, algemene werkomstandigheden, sfeer etc. Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar hoe belangrijk werksfeer eigenlijk is en wat blijkt, 9 op de 10 werkenden vindt werksfeer belangrijker dan salaris. Heeft u het gevoel dat motivatie en betrokkenheid ontbreekt bij uw personeel? Hier vindt een aantal handige tips waarmee u uw team kunt motiveren:

Bied een prettige werkomgeving
Uw medewerkers zijn individuen met een eigen persoonlijkheid. "Ja, en?" zult u misschien denken. Nou, dat is belangrijk om te onthouden. Op de meeste werkplekken maakt het individu namelijk al gauw plaats voor het collectief. Er vaak weinig ruimte voor medewerkers om dingen op hun eigen manier te doen op de werkvloer onder het mom van efficiëntie en productiviteit. Maar uw medewerkers de kans geven om zich wat meer op zichzelf te richten en te werken op een manier die bij hen past als individu zal de kwaliteit van hun werk en hun productiviteit verhogen.


Even niets doen:
Door uw medewerkers de gelegenheid te geven om regelmatig even helemaal weg van hun bureau te zijn, geeft u hen mogelijkheid om even rust te nemen van waar ze bezig waren. Concentratie is geen onuitputtelijke bron. Dergelijke korte onderbrekingen komen de productiviteit van medewerkers ten goede. Medewerkers krijgen de kans om zich te ontspannen, concentratie terug te vinden en hun batterij op te laden. We kennen allemaal wel dat gevoel van het staren naar de computer zonder dat we echt iets doen. Niet omdat we niet willen, maar omdat we even weg moeten van waar we bezig zijn. Dat helpt. Pauze nemen is niet alleen goed voor de productiviteit, het is bewezen goed voor de hersenen. Hele ijverige en perfectionistische medewerkers kunnen nog weleens de neiging hebben om langer door te werken of pauzes over te slaan. U doet er goed aan om hen aan de voordelen van het nemen van pauzes te herinneren. Het is niet alleen belangrijk voor hen, maar ook voor het bedrijf als geheel.


Ontspanningsruimte:
Door het aanbieden van een inspirerende ruimte waar uw personeel zich kan ontspannen stimuleert u de productiviteit nog verder. Het bewijst dat u het welzijn van uw personeel serieus neemt en dat zal zeker gewaardeerd worden. Een koffiepauze bijvoorbeeld is meer dan alleen maar een loopje naar de automaat om de benen te strekken. Het is een goede mogelijkheid voor medewerkers om met elkaar van gedachte te wisselen over verschillende onderwerpen op een manier die meer open en ontspannen is dan vanachter een computer.
Het is niet nodig om een fortuin uit te geven aan een dergelijke ruimte. Laat medewerkers meedenken over wat zij graag in de ruimte zouden willen en wees creatief. Een goede koffieautomaat en waterkoeler kunnen al wonderen doen.


Afzondering:
Maakt u gebruik van open werkruimtes en kantoortuinen, voor organisatorische dan wel economische redenen, dan doet u er goed aan om stiltezones of aparte afgesloten werkplekken aan te bieden voor de werknemers die daar behoefte aan hebben. Hoewel gedeelde werkplekken goed zijn voor innovatie en creativiteit, ze komen de concentratie niet altijd ten goede zo blijkt. Uw medewerkers de mogelijkheid geven om zich af te zonderen wanneer ze daar behoefte aan hebben zal hun prestaties en productiviteit verbeteren. De ideale werkplek voor de een is een nachtmerrie voor de ander. Het creëren van de optimale werkomgeving hangt vooral samen met het aanbieden van keuzes!


Gevoel van verbondenheid en teamgeest versterken:
Gedurende een gemiddelde werkweek spenderen we meer dan 30% van onze tijd op kantoor. Hoe fijn zou het zijn als je iedere ochtend gemotiveerd bent om weer 8 of 9 uur op je werk door te brengen, in plaats van jezelf naar je werk te moeten slepen. Gemotiveerd personeel is productiever en levert kwalitatief beter werk af. Door hen het gevoel te geven dat ze belangrijk zijn en onderdeel vormen van het bedrijf, versterkt u het gevoel van veiligheid, vertrouwen en tevredenheid dat medewerkers hebben.


Erkenning en motivatie:
Zowel privé als op het werk is het fijn om waardering te genieten. Erkenning voor wie we zijn en wat we doen is belangrijk voor ons zelfvertrouwen. Door medewerkers te laten weten dat het werk dat ze doen gewaardeerd wordt geeft hen het gevoel onderdeel van het bedrijf te zijn. Een simpel bedankje alleen kan al voldoende zijn. Erkenning hoeft niet per se met geld uitgedrukt te worden. Hoe u de waardering ook laat blijken, het is belangrijk voor medewerkers om te weten dat ze er toe doen. U zult vrij snel een verhoging in de productiviteit zien.