Hoe maak je een goede achtergrondfoto voor LinkedIn?

Hoe maak je een goede achtergrondfoto voor LinkedIn?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Social Media

Begin 2017 introduceerde LinkedIn een nieuwe gebruikersomgeving, waarbij de banners die toen op de bedrijfspagina’s stonden en masse verdwenen. Oké, dat was niet zo gebruiksvriendelijk… Maar anderhalf jaar later heeft nog steeds een groot deel van de bedrijven dit niet op orde en prijkt een standaard achtergrondfoto boven aan de pagina. Ook bij persoonlijke profielen. Een gemiste kans, dus tijd voor actie!

Nog regelmatig zien we ze voorbijkomen in persoonlijke profielen of op bedrijfspagina’s: de standaard achtergrondfoto. Ja, echt, ook bij grote multinationals! Het aanpassen van je achtergrondfoto is op Facebook of Twitter heel gewoon. Op LinkedIn spreekt het blijkbaar niet helemaal voor zich.

Iedereen kan de standaard banner vervangen voor een andere afbeelding. Daar hoef je geen betaald (premium) account voor te hebben, zoals nog wel eens gedacht wordt. Een gemiste kans als je dit nog niet gedaan hebt. Het bepaalt voor een zeer groot deel jouw eerste online indruk. En dat is niet geheel onbelangrijk als je solliciteert, of als een potentiële klant je profiel bekijkt. In dit artikel helpen we je praktisch op weg en laten we inspirerende voorbeelden zien.

Klik hier en lees het volledige artikel