Hoe loslaten van je team je juist controle geeft

Hoe loslaten van je team je juist controle geeft
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Geef jezelf meer controle door juíst los te laten, schrijft Sprout-expert Mariska Wijbenga. Want het gevolg van controledrift kan zijn dat teamleden niet laten zien wat zij echt in hun mars hebben.

Veel leidinggevenden kennen het, maar ondernemers helemaal, het loslaten van werkzaamheden en ze toevertrouwen aan iemand anders is best lastig. Als je je bedrijf eigenhandig hebt opgebouwd en een goede relatie met je klanten hebt, dan koester je dit.

Je weet verstandelijk wel dat je niet alles zelf kunt blijven doen, maar het daadwerkelijk uit handen geven, is vaak ‘een dingetje’. Je wilt controle houden. Dus houd je het liefste nog bepaald werk bij je en controleer je sowieso alles. Alleen…

Wat levert het je dan op?

Je hebt natuurlijk niet voor niets dat team om je heen verzameld. Je kon het niet langer alleen en zo is je team gestaag gegroeid. Maar wat levert het je op als je toch nog veel bij je houdt? Want je had ze toch met name aangenomen om werk uit handen te nemen? Zodat jullie sneller konden, meer klanten konden helpen, meer omzet en winst konden genereren. Toch is je gevoel om het onder controle te houden sterker dan dit.

Klik hier en lees het volledige artikel