Hoe LinkedIn met big data onze wereld verbetert

Hoe LinkedIn met big data onze wereld verbetert
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Social Media

Een monopolie-positie is altijd prettig. LinkedIn zit in zo'n comfortabele positie. Als hét wereldwijde zakelijke sociale medium heeft het z'n sporen inmiddels verdiend. Met meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd heeft het daarnaast een schat aan data beschikbaar. Als data-analist bij LinkedIn zou ik elke dag met plezier naar m'n werk gaan. Man, wat een interessante data! En doen ze er ook nog wat nuttigs mee? Nou en of!

Meer dan een jaar geleden introduceerde LinkedIn een plek voor studenten: LinkedIn Universities. Steeds meer studenten maken LinkedIn-profielen aan tijdens hun studietijd. Daarnaast hebben miljoenen werkzame personen het onderdeel ‘Educatie’ op hun profiel ingevuld. Een grote bak met data die vraagt om analyse.

De meeste kans
Informatie op het gebied van opleiding geeft veel analysemogelijkheden, met name bij het onderzoeken van de relatie tussen scholen, opleidingen en bedrijven. Een simpele vraag die waardevolle kennis uit deze data kan onttrekken is: welke opleidingen en scholen zorgen voor de meeste kans op een goede en interessante baan? Deze informatie over welke scholen de meeste kans bieden op een functie in het bedrijfsleven kan scholieren helpen bij hun beslissing.

Klik hier en lees verder

door @aboutbart