Hoe komen we van onze smartphoneverslaving af?

Hoe komen we van onze smartphoneverslaving af?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
9 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Ken je dat? Je wil supergeconcentreerd aan het werk gaan, want dat belangrijke project wacht op je. En dan kijk je met een schuin oog naar je smartphone. Zou er iets nieuws te zien zijn op Instagram? Zou iemand je tweet hebben geliked? Laten we héél eventjes kijken, dat kan geen kwaad… En dan ben je opeens een halfuur verder.

Ik vraag me al een tijdje af hoe ik van m’n smartphoneverslaving afkom. Een aantal maanden terug maakte ik het voor mezelf al moeilijker door bepaalde apps te verwijderen of van het startscherm te halen. Maar de verslaving is erg sterk, soms merk ik niet eens dat ik Twitter toch weer open. Hoe komt het dat ik bij elk rustig moment een ‘twitch’ voel om m’n telefoon te pakken? Waarom is social media zo verslavend?

Klik hier en lees het volledige artikel