Hoe je op je werk impact maakt met je stem

Hoe je op je werk impact maakt met je stem
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
25 dagen geleden
Gepost in Tips

Mannen mogen vrouwen dan misschien vaker onderbreken, maar manterrupting hoeft helemaal niet altijd over mannen te gaan die vrouwen onderbreken. Wat wél invloed heeft: de manier hoe je je stem gebruikt.

Manterrupting, mansplaining en manologues. Je hebt er vast weleens iets over gehoord of gelezen. Vaak gaat het over vrouwen die onderbroken worden door mannen. Maar volgens stem- en presentatiecoach Debby Mureau kunnen ook mannen ermee te maken krijgen.

Manterrupting

Eerst maar even een korte uitleg wat manterrupting, mansplaining en manologues is. Manterrupting is daarvan misschien wel de meest bekende. Dit fenomeen houdt in dat een vrouw tijdens een gesprek of vergadering wordt onderbroken door een man, simpelweg omdat ze een vrouw is. Onlangs kwam Mark Rutte nog in het nieuws toen hij er door enkele vrouwelijke ministers van werd beschuldigd dat hij hen vaker onderbrak dan zijn mannelijke collega’s. Vervolgens kwam er een onderzoek van stal waaruit bleek dat mannen vrouwen drie keer zo vaak onderbreken als mannen. Ook andere onderzoeken laten zien dat manterrupting niet zomaar een gimmick is. Uit een studie aan de Universiteit van Californië kwam bijvoorbeeld naar voren dat het in 47 van de 48 gevallen de man was die de vrouw onderbrak.

Klik hier en lees het volledige artikel