Hoe je omgaat met de snelle groei van je bedrijf

Hoe je omgaat met de snelle groei van je bedrijf
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Vijftig procent zijn we dit jaar gegroeid met i4talent, schrijft Danielle Kleyheeg in een column. De helft groter! Of ik daar blij mee ben? Ja. En nee. Die ‘ja’ hoef ik natuurlijk niet uit te leggen. En toch: ik verlangde af en toe heel stilletjes – zonder dat iemand het zag – terug naar de tijd van vóór die ongelooflijke groeispurt. Naar de tijd dat ik gewoon nog de gelegenheid had om elke dag 100 procent achter de ambitie van i4talent aan te hollen.

Want als je 50% groeit in een jaar, word je ineens een heel ander bedrijf. Het oude organisatiemodel kan de prullenbak in. Alles moet anders. Procedures en protocollen. Elke maand pop-gesprekken en bila’tjes. Er komen mensen bij voor taken die iemand er voorheen ‘wel even bij’ deed. Er komt een managementlaag bij.

Ik voelde me af en toe eindbaas van een heel ander bedrijf dan het i4talent dat ik 13 jaar terug begonnen was. Er kwamen allerlei dingen bij die absoluut gedaan moesten worden, maar die mij ook beperkten in mijn plezier en het op peil houden van het fun-gehalte.

Klik hier en lees het volledige artikel