Hoe je als organisatie succes kunt boeken met een 5-urige werkdag

Hoe je als organisatie succes kunt boeken met een 5-urige werkdag
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

De Duitse ondernemer Lasse Rheingans heeft voor zijn hele bedrijf een 5-urige werkdag ingevoerd. Voor de organisatie blijkt het een groot succes. Hoe valt dit te verklaren?

Bij wijze van experiment stelde Rheingans (foto rechtsonder) eind 2017 de 5-urige werkdag in bij zijn reclamebureau. Iedereen werkt er nu van 8 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s middags. De ondernemer was geïnspireerd door het boek The Five-Hour Workday van Stephan Aarstol en wilde weleens weten of je al het werk dat je gewoonlijk in 8 uur afmaakt ook in 5 uur kunt proppen, met als beloning: meer vrije tijd. Had ‘ie ook wel nodig, want Rheingans heeft kinderen, vele vrienden en talloze hobby’s.

Business Insider besloot de Duitse ondernemer onlangs op te zoeken en concludeerde dat het experiment geslaagd was. Medewerkers blijken tevreden te zijn omdat ze extra tijd overhouden, en nog veel belangrijker: er worden minder fouten gemaakt op de werkvloer. “Uit mijn eigen ervaring is gebleken dat niets beter wordt naarmate je langer werkt”, stelde Rheingans aan Business Insider. “Neem softwareontwikkeling: je gaat meer fouten maken en moet deze corrigeren, wat uiteindelijk meer tijd kost dan wanneer je korter, maar zeer geconcentreerd werkt.”

Klik hier en lees het volledige artikel