Het urencriterium van 1225 uren

Het urencriterium van 1225 uren
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Urencriterium voor zelfstandigenaftrek: wat telt mee voor de 1225 uur?

Zzp’ers zijn ondernemers en komen dus in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Hiervoor geldt het urencriterium van 1225 uur. Werk jij in een kalenderjaar meer dan 1225 uur in jouw eigen bedrijf, dan kom je in aanmerking voor alle fiscale voordelen voor zzp’ers, waaronder de starters- en zelfstandigenaftrek. Hoe werkt het en welke uren mag je allemaal meetellen?

Het urencriterium is bedacht om het zelfstandig ondernemerschap te stimuleren. Met dit criterium wordt namelijk voorkomen dat iedereen zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel, met minimale werkzaamheden toch van deze speciale regeling kan profiteren.

De vereisten voor het urencriterium

Goed om te weten: het urencriterium is 1225 uur per jaar. Ook als je in augustus start met je onderneming is het minimum 1225 uur per jaar. Daarbij geldt het criterium alleen als je 50 procent van je werktijd hebt besteed aan je onderneming. Dit laatste geldt alleen wanneer je de laatste 5 jaar ondernemer bent geweest. Was je één van de vijf voorafgaande jaren geen ondernemer? Dan hoef je hier niet aan te voldoen.

Klik hier en lees het volledige artikel