Het organiseren van een bedrijfsfeest

2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Targets van het afgelopen jaar gehaald? Een nieuwe klant naar binnen gesleept? Of is het iemand zijn laatste dag? Er zijn heel wat redenen die je kunt verzinnen om een bedrijfsfeestje te organiseren. Dit zou je kunnen doen binnen je bedrijfsruimte zelf, of je zou de stad er voor in kunnen gaan. Mocht jij nou een bedrijfsfeest willen organiseren in je eigen bedrijfsruimte moet je aan veel dingen denken. In dit artikel worden een paar tips gegeven die je mee kunt nemen tijdens het organiseren van het bedrijfsfeest om er voor te zorgen dat het net even gemakkelijker gaat. Heb jij er bijvoorbeeld al aan gedacht op je bierglazen te laten bedrukken?

Uitnodigingen versturen

Wie je precies uitnodigt voor het feest heeft verschillende factoren. Het ligt er bijvoorbeeld aan hoeveel mensen je in dienst hebt. Mocht jij verschillende afdelingen onder je hebben, dan heeft het niet altijd even veel zin om deze allemaal uit te nodigen. Dit ligt dan uiteraard ook aan de gelegenheid.
Mochten bijvoorbeeld alle targets zijn gehaald van het afgelopen jaar, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om klanten uit te nodigen naar het bedrijfsfeest. Dit laat een wederzijds bedankje zien. Alleen wanneer er iemand weg gaat bij het bedrijf hoef je alleen de mensen die hiermee te maken hadden uit te nodigen voor het feest.
Wie je precies uitnodigt ligt dus aan de situatie. Je kunt de uitnodigingen het best versturen via de werk mail. Daarnaast kan je ook voor mond tot mond reclame zorgen.

Muziek maakt het feest

Eigenlijk is een feestje zonder muziek niet echt een feest. Naast een goed gezelschap is een fijne Play list met goede speakers een must have voor en succesvol bedrijfsfeest. Mocht jij geen goede geluidsinstallatie hebben dan zou je er altijd voor kunnen kiezen om deze te lenen of huren van iemand.
Wat ook wel leuk zou kunnen zijn is dat collega’s zelf de muziek maken. Misschien dat iemand DJ is in zijn vrije tijd, of dat iemand goed kan zingen. Op deze manier zorg je toch voor extra entertainment tijdens het bedrijfsfeest.
De inkopen doen, maar wat is mijn budget?
Het geld wat jij over hebt voor het bedrijfsfeest speelt altijd een grote rol. Je wilt er namelijk wel voor zorgen dat iedereen gedurende het feestje een drankje kan pakken, maar je wilt ook weer niet te veel uitgeven. Ga daarom eerst na hoeveel mensen je uitnodigt en bedenk hoeveel iedereen ongeveer drinkt. Mocht jij niet te veel uit willen geven koop dan bier, wijn en fris in de aanbieding. Mocht jij extra budget uit willen geven, dan kun je er altijd voor kiezen om ook cocktails te maken.
Na het bepalen van het budget voor de drankjes, zie je hoeveel geld je over hebt voor overige kostenposten. Denk bijvoorbeeld aan de hapjes en decoraties.

Zorg voor passende decoratie

Voor je gaat nadenken over de decoratie. Denk dat aan wat voor feest het wordt. Je moet er namelijk niet voor zorgen dat het over gedecoreerd is. probeer uniek te zijn.
Je kunt bijvoorbeeld bierglazen bedrukken. Dit zorgt er voor dat mensen op je feestje zien dat het een echt bedrijfsfeest is, maar dit is niet het enige. Wanneer je collega’s foto’s maken tijdens het feest en deze op social media plaatsen dan zien ook andere mensen dit. Mocht je collega dan een bierglas vast hebben met je logo, heb je stiekem nog extra reclame ook.