Het opmaken van een fiscale jaarrekening niet noodzakelijk voor ZZP’ers

Het opmaken van een fiscale jaarrekening niet noodzakelijk voor ZZP’ers
6 jaar geleden
Gepost in Startups

Bent jij ZZP’er en laat je aan het eind van het jaar een fiscale jaarrekening opstellen door een boekhouder of accountant? Wees er van bewust dat het opmaken van een fiscale jaarrekening niet noodzakelijk voor ZZP’ers is. Lees meer nieuws in onze blogs op onze website!

Bent u ZZP’er en laat u aan het eind van het jaar een fiscale jaarrekening opstellen door een boekhouder of accountant? Wees er van bewust dat het opmaken van een fiscale jaarrekening niet noodzakelijk voor ZZP’ers is.

Als ZZP’er bent u alleen verplicht om aan het einde van het jaar een (eenvoudige) winst- & verliesrekening met bijbehorende balans op te stellen. Een winst- & verliesrekening is door een boekhouder meestal eenvoudig op te stellen op basis van de financiële gegevens als deze structureel bijgehouden zijn. Een online boekhoudprogramma kan zorgen dat u niet pas aan het einde van het jaar weet hoe uw financiële situatie eruit ziet, maar gedurende het jaar. Dit zorgt daarnaast ook voor lagere kosten. Zo weet u al in grote lijnen hoe uw winst-& verliesrekening eruit zal zien gedurende het jaar, wat uw exacte omzet is en wat uw kosten zijn. Ook heeft u in grote lijnen al inzicht in uw balans.

Het opstellen van een fiscale jaarrekening is een uitgebreidere vorm van bovengenoemde balans- winst- & verliesrekening. Boekhouders en accountants vragen vaak hogere bedragen voor het opstellen van deze fiscale jaarrekening. Echter is het opstellen van fiscale jaarrekening voor ZZP’ers niet verplicht. ZZP’ers kunnen namelijk al verstaan met een simpele winst-& verliesrekening plus balans, welke dan tevens de basis vormt voor de aangifte inkomstenbelasting.

Bent u ZZP’er en heeft u te maken met hogere kosten aan het einde van het jaar voor de financiële administratie? Informeer dan bij uw boekhouder of accountant naar de mogelijkheden en de meest interessante optie voor u.

Meer weten over het opstellen van een jaarrekening of hoe u op andere vlakken kunt besparen op de financiële administratie? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of telefonisch: 020 2610723. Wij staan graag voor u klaar.