Het 'nieuwe werken': is dit fenomeen echt zo effectief?

Het 'nieuwe werken': is dit fenomeen echt zo effectief?
6 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Het 'nieuwe' werken schijnt enorm populair te zijn en wordt steeds vaker toegepast in het huidige bedrijfsleven. Medewerkers zouden door de flexibiliteit in werkplekken en arbeidstijden veel productiever aan de bak kunnen. Maar is dit ook echt zo?


Het 'nieuwe Werken' is in de loop van de jaren ontstaan. Geheel nieuw is Het Nieuwe Werken eigenlijk niet. Je zou kunnen zeggen dat de transportsector al als voorloper van Het Nieuwe Werken kan worden betiteld; chauffeurs brachten als werknemer van een bedrijf al een groot deel van hun arbeidstijd buiten kantoor door. Ook de al lang bestaande vorm van telewerken, waarbij werknemers vanuit een thuissituatie  konden inloggen op systemen bij de werkgever is een voorloper geweest.

Het echte nieuwe werken gaat echter verder. Door de moderne communicatiemiddelen (zoals bijvoorbeeld smartphones en tablets) kan op iedere plek en op ieder moment van de dag worden gewerkt. De moderne communicatiemiddelen staan bijvoorbeeld toe om vanaf het strand in te loggen en aan het werk te gaan. Of midden in de nacht. Of om de e-mail te lezen en te beantwoorden tijdens de vakantie. Het gaat dus om tijdsongebonden en plaatsongebonden werken. En de intensiviteit neemt toe, met een meer structureel karakter en veel grotere omvang.

Eindeloze voordelen

Files zouden verminderen en grote kantoorruimtes werden overbodig. Je kreeg de vrijheid om je dag flexibel in te delen. De voordelen van het nieuwe werken leken eindeloos. En natuurlijk hééft het ook grote voordelen. Veel grotere bedrijven hebben minder vaste werkplekken. Vergaderingen op afstand schelen zeker reistijd. En dankzij snelle communicatiemiddelen hoef je niet meteen een vrije dag op te nemen als je kind een keer ziek is.

Geen hogere productiviteit


Toch lijkt het er op dat een ander belangrijk verwacht voordeel van het nieuwe werken, productievere medewerkers, niet uit komt. Onderzoekers van de Amerikaanse University of Washington, University of Florida en de Michigan State University deden gezamenlijk twee studies over het gebruik van de smartphone buiten kantooruren. Ze bekeken wat hiervan de gevolgen waren voor het aantal uren slaap en de motivatie om de handen op het werk uit de mouwen te steken de dag na een avond doorwerken. Belangrijkste conclusie: gun niet alleen jezelf maar ook je smartphone rust voor een productieve dag.

Afname kwaliteit slaap
Steeds op je telefoon kijken of je misschien niet een boodschap van je baas hebt gemist, lang nadat het kantoor is gesloten, maakt het moeilijker om goed te slapen. Uiteindelijk leidt het tot een afname van de productiviteit, toonden de onderzoekers aan. Bovendien is er sprake van een soort domino-effect: ben je minder productief overdag, dan heb je meer behoefte om ’s avonds nog wat te werken. Dat veroorzaakt weer een slome, ineffectieve dag erna.

Rust nodig voor frisse start


Veel van de respondenten die na 21.00u veel bezig waren geweest met hun werk gaven aan concentratieproblemen te ervaren en zich uitgeput te voelen. Ook hebben ze meer last van vergeetachtigheid. Volgens de onderzoekers zijn de uren na kantoortijd belangrijk voor herstel en rust zodat je de volgende dag weer fris kunt beginnen. De voordelen die het gebruik van een smartphone kunnen bieden, worden door een gebrek aan rust teniet gedaan.