Het blijft onveilig op de werkvloer

Het blijft onveilig op de werkvloer
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

44 procent van de medewerkers op de werkvloer in een fabriek, werkplaats of buitenlocatie geeft aan weleens een struikel- en/of valpartij te hebben meegemaakt. 25 procent maakte soms een misstap.

Uit recent onderzoek van Manutan blijkt dat struikelen of uitglijden bovenin de top vijf staat van meest voorkomende ongevallen op de werkvloer. "Het geeft aan dat lopen op de werkvloer nog steeds niet zonder risico is," stelt Jan Piet van Dijk, Director Operations Benelux en Veiligheidscoördinator bij Manutan. "Enerzijds zou er dus meer aandacht moeten komen voor een schone, overzichtelijke werkvloer, anderzijds is het juist toepassen van persoonlijke beschermingsmiddelen, van veiligheidskleding tot val- en gehoorbescherming, heel belangrijk."

Gebrek aan veiligheidsmaatregelen

Een valpartij kan grote gevolgen hebben"Het lijkt zoiets onschuldigs," stelt Van Dijk, "u struikelt, staat op en gaat weer door. Toch blijft het daar niet altijd bij. Soms ontstaat letsel aan spieren of pezen of zelfs een botbreuk. En erger nog, iemand komt net verkeerd op zijn of haar hoofd terecht terwijl er geen veiligheidshelm werd gedragen. Verzuim van enkele dagen tot zelfs enkele weken kan het gevolg zijn. Heel naar voor het slachtoffer en vervelend voor de werkgever. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat veiligheidsmiddelen in ruim 30 procent van de gevallen niet altijd aanwezig zijn. "Dat is een hoog percentage," zegt Van Dijk, "blijkbaar wordt veiligheid nog niet overal even serieus genomen. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de gekozen beschermingsmiddelen passen bij de eisen die de werkomgeving stelt."

Klik hier en lees het volledige artikel