Helft zzp'ers kiest voor lange looptijd leasecontract

Helft zzp'ers kiest voor lange looptijd leasecontract
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Financieel

Aantal zzp’ers met leaseauto groeit al vier jaar gestaag. De auto blijft het meest gebruikte vervoersmiddel onder zzp'ers. De afgelopen vier jaar is het leasen van een auto steeds populairder geworden. Ruim de helft van de zzp'ers met een leaseauto (52 procent) kiest voor de langste looptijd van het leasecontract van 60 maanden.

Dat betekent dat men behoorlijk zeker moet zijn van een regelmatig inkomen. Een op de vijf kiest voor een looptijd van 24 maanden. Dat brengt een hoger maandbedrag, maar wel meer flexibiliteit met zich mee. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 892 zzp’ers in samenwerking met SEAT.

Auto favoriet vervoersmiddel
Maar liefst 86 procent van de zzp'ers gebruikt (onder andere) de auto om naar zijn werkplek te reizen. Bijna een derde (31 procent) stapt op de fiets en bij een kwart van alle zzp'ers is een ritje in de trein onderdeel van de reis naar de werkplek.
Bijna alle zzp'ers (95 procent) hebben een auto tot hun beschikking. Het grootste deel daarvan (64 procent) heeft privé een auto gekocht, zeventien procent beschikt over een auto van de zaak en een op de zeven zzp'ers heeft een leaseauto.

Klik hier en lees het volledige artikel