Heb jij voldoende uitdaging?

Heb jij voldoende uitdaging?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
10 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Talent groeit dankzij uitdagingen

Vanochtend liep ik lichtelijk gespannen de deur uit. Eenmaal in de trein las ik nog even de input van vandaag door. De bedoeling was dat ik samen met een kerndocent een training Performance zou geven aan rechters in opleiding. In theorie is dit appeltje eitje voor mij. Als presentatiecoach heb ik al vele trainingen gegeven. Niet alleen aan ondernemers, maar ook aan high professionals, afdelingsmanagers, ambtenaren, wetenschappers, gemeentepolitici, advocaten, politie, enzovoorts.

Ik kom in het hele land en daarbuiten. Never a dull moment, ook na jaren niet. Ervaring genoeg. Waarom ga ik dan tóch lichtelijk gespannen de deur uit? Omdat ik vandaag een nieuwe doelgroep had die zich in een compleet andere wereld beweegt dan de mijne. En dat is een uitdaging voor mij. Ik moet dan on the spot ontdekken wat wel en niet werkt bij deze doelgroep en me verdiepen in hun taal en belevingswereld. En wat merk ik dan? De dingen die ik aanvankelijk spannend vind, zijn juist de dingen die me uiteindelijk de meeste voldoening geven. Het maakt me betrokken, creatief en ontzettend scherp (een voordeel van spanning). Voor ik het weet raak ik in een werkflow. En dat zijn precies de kwaliteiten die nodig zijn om resultaten te bereiken. Waarom zijn we dan toch geneigd om uitdagingen uit de weg te gaan?

Klik hier en lees het volledige artikel