Handige SEO tips om rekening mee te houden

Handige SEO tips om rekening mee te houden
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Het nieuwe jaar is weer een tijdje bezig en SEO (search engine optimization) is alweer verandert. Het is goed dat je bijbeent met de nieuwe updates rondom SEO. Wat zijn nu de belangrijkste aanpassingen of veranderingen? Met welke SEO-trends moet je echt rekening gaan houden? Hoe zet je deze nieuwe aanpassingen in?

In dit artikel behandelen we enkele tips om je vindbaarheid in de zoekmachines te verbeteren. Wie weet kom jij wel middels deze tips snel omhoog via SEO Arnhem.

Tip 1: de BERT-update

Eind oktober 2019 introduceerde Google de BERT-update. BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) is een algoritme gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Dankzij BERT kunnen zinnen en woorden beter worden begrepen, dus de update is gericht op het verbeteren van het taalbegrip. Deze update is om Google beter te laten begrijpen wat er wordt gezocht en wat de zoekintentie hierachter is. Denk hierbij aan langere zoekopdrachten en gesproken zoekopdrachten, zoals tip 5 wat nu meer in opkomst is.

Tip 2: content kwaliteit staat voorop

De hoeveelheid content je ook hebt, dat maakt weinig verschil. Het gaat om de kwaliteit van de content. De juiste kwaliteit zorgt voor een beter resultaat. Lees jouw teksten goed na op spelfouten nadat je deze hebt geschreven. Neem de tijd om de verbeterpunten aan te passen en voeg eventueel dingen eraan toe.

Tip 3: Rankbrain van Google wordt steeds meer gebruikt

Rankbrain is een onderdeel van de algoritme zoekmachine. Het is bedoeld om unieke zoekopdrachten te beheersen en de begrijpen. Samen in combinatie met BERT verandert de zoekmachine iedere dag opnieuw beetje bij beetje. Maar het verandert wel in jouw voordeel. Jouw content zal ook verbeterd worden op de kwaliteit, en daarmee wordt jouw website ook verbeterd.

Tip 4: UX is belangrijk voor SEO

UX speelt een steeds belangrijkere rol voor SEO. De snelheid van de website, de gebruiksvriendelijkheid, de veiligheid en de metatags zijn de prioriteit punten bij SEO. Ook is het handig om rekening te houden met een mobielvriendelijke website. Steeds meer mensen gaan via een mobiele apparaten websites bezoeken in plaats van via een laptop of computer. Mobile first design is dus erg essentieel.

Tip 5: Voice search

Mensen zijn steeds sneller geneigd om via bijvoorbeeld via Siri van Apple, Google Home of Alexa van Amazon hun gesproken zoekopdrachten in te spreken. Het aantal audio-content zal flink toenemen dit jaar. Door voice search is er een nieuwe manier van zoeken in opkomst. Het enige verschil tussen spreken en typen is dat als iemand iets inspreekt in, bijvoorbeeld Siri, dan in lange zinnen praat, en als hij of zij het typt dit in steekwoorden doet.

Tip 6: vergeet SERP niet

SERP (search engine result pages) is het bij google iets intypen en daar meteen antwoord op krijgen. Hierdoor hoef je niet meer door te klikken op de gegeven links voordat je het antwoord hebt. Google helpt de gebruikers het liefst zo snel mogelijk door een antwoord op hun vraag te geven. In 2020 gaat deze trend stijgen en komen er meer antwoord direct op de vraag die in Google wordt gesteld.

Tip 7: Google E-A-T

Links zijn altijd al erg belangrijk geweest bij het bepalen van de autoriteit van de website. Echter zijn er verschillende nieuwe factoren bijgekomen in vergelijking met vroeger. Maar backlinks blijven belangrijk. Google voegde vorige jaar E-A-T (expertise, authoritativeness en trustworthiness) toe. Bij Google E-A-T is het belangrijk dat er bij blogs en belangrijke pagina’s een auteur wordt toegevoegd. Google wil graag weten wie deze informatie verstrekt, zodat ze de betrouwbaarheid kunnen checken. Door de auteur toe te voegen maak je de website betrouwbaarder.

Hulp nodig bij zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Ben je op zoek naar een partner die jou gaat helpen met het optimaal vindbaar maken van jouw website, dan ben je bij ons op het juiste adres. Web Wings heeft veel ervaring met zoekmachine optimalisatie en heeft hierdoor al veel nummer 1 posities op zijn naam.