Groninger Willem Straat beste jonge ondernemer

Groninger Willem Straat beste jonge ondernemer
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

De Martiniplaza in Groningen vormde woensdag het decor van ‘De dag van de ondernemer’. Op het programma onder meer de uitreiking van de Jonge Ondernemers Prijs en de presentatie van de noordelijke Innovatiemonitor.

 

Willem Straat (34) van het bedrijf Keypro Housing in Groningen heeft de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) van het Noorden 2016 gewonnen. Dat werd woensdag bekend tijdens de ‘Dag van de ondernemer’ in de Martiniplaza in Groningen. Behalve een beker die hij kreeg uitgereikt door de Groningse wethouder Joost van Keulen, won hij een reis naar Silicon Valley.

Keypro Housing

De kernactiviteit van Keypro Housing is de verhuur van meubilair. Met zijn compagnon Jurian Zijlstra (42 en daarmee te oud om mee te dingen naar de prijs) kwam hij vijf jaar geleden op het idee voor het bedrijf doordat als gevolg van de economische crsis zo veel appartementen leeg stonden. De ondernemers huurden de leegstaande woningen, richtten ze in en verhuurden ze door aan expats. Dat waren op dat moment vooral buitenlanders die werkten aan de energiecentrales in de Eemshaven.

Lees hier verder.