Groengas: een slimme en duurzame keuze

Groengas: een slimme en duurzame keuze
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

4 voordelen van rijden op Groengas

Steeds meer ondernemers (en particulieren) zien de voordelen van het rijden op Groengas. Gelukkig komt er ook steeds meer Groengas beschikbaar en zijn er al veel automodellen die op deze brandstof kunnen rijden. Maar wat is Groengas als (auto)brandstof precies en welke voordelen biedt het?

Wat is aardgas?

Het is een fossiele brandstof waarmee we in Nederland onze huizen verwarmen en ons eten koken. Aardgas is ontstaan door de vergisting van plantresten miljoenen jaren geleden en is een fossiele brandstof. Aardgas bestaat voornamelijk uit het broeikasgas methaan en kan geleverd worden in een vloeibare vorm (Liquid Natural Gas/LNG) of in een samengeperste vorm (Compressed Natural Gas/CNG). In aardgasauto’s wordt CNG gebruikt.

Wat is Groengas eigenlijk?

Groengas kan worden gezien als de ‘bio’-variant van aardgas. Het ontstaat bij de vergisting van mest en bijvoorbeeld GFT-afval. Doordat Groengas wordt opgevangen in een zogenaamde ‘vergister’, komt het niet in de atmosfeer terecht en draagt het dus niet bij aan de opwarming van de aarde. Groengas wordt, net als groene stroom, gecertificeerd geleverd.

Klik hier en lees het volledige artikel