Groeien als start-up: kies direct de beste software

Groeien als start-up: kies direct de beste software
10 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Als je als onderneming net begonnen bent, is het belangrijk erbij stil te staan dat de start-up volop kan groeien. De keuzes die nu voor de hand liggen, kunnen in de toekomst grote problemen vormen. Veel start-ups kiezen voor software van mindere kwaliteit om zo te kunnen besparen op de kosten van software. Dat terwijl het een beter idee is om meteen te investeren in de beste software. Op die manier kunnen start-ups jaren vooruit en hoeven zij niet voortdurend van systemen te wisselen. Dat scheelt veel tijd en geld op de langere termijn.

De beste software kiezen

Denken op de korte termijn is aantrekkelijk. Waarom kiezen voor een programma dat je wachtwoorden op kan slaan, als je zo ook op een papiertje kunt schrijven? Buiten dat dit niet veilig is, is de kans ook groot dat je uiteindelijk zoveel wachtwoorden op moet schrijven dat er papieren kwijtraken. Het is een goedkope optie, maar zeker niet de meest efficiënte optie.

Als start-up krijg je te maken met verschillende software. Veel start-ups worstelen met het maken van formulieren kiezen dan maar voor de gratis diensten van aanbieders. Toch moet het aanmaken van formulieren en de resultaten opslaan wel veilig gebeuren. Zelf programmeren is een optie, maar daar moet je maar net de kennis voor in huis hebben. Of wat dacht je van de juiste administratie software kiezen?

Formulieren maken zonder programmeren

Als start-up is het onvermijdelijk; het maken van formulieren. Iemand die handig is met programmeren zal zo’n formulier waarschijnlijk zelf maken. Maar het is zeker geen efficiënte manier van werken. Daarom is het handiger meteen de juiste keus te maken en in dit geval voor de software van Incontrol te kiezen. Deze software biedt de mogelijkheid meteen formulieren te maken, zonder dat daar kennis van programmeren voor nodig is. Alle resultaten worden veilig opgeslagen, waardoor de kans op datalekken kleiner wordt. Bovendien heb je binnen een paar minuten een compleet formulier aangemaakt.

Al je wachtwoorden beheren zonder opschrijven

Voor vrijwel elke dienst heb je een wachtwoord nodig. Aanvankelijk lijkt het aantrekkelijk al die wachtwoorden op een Post-it notitie aan het beeldscherm te plakken, maar bij het afnemen van meerdere diensten zal dit al snel tot chaos leiden. Bovendien is dit ook zeker geen veilige manier van werken. Daarom raden we een wachtwoordmanager aan. Er zijn veel verschillende (betaalde) opties. Denk bijvoorbeeld aan het veelgebruikte 1Password waarmee het mogelijk is al voor 5 dollar per maand wachtwoorden op te slaan. Andere geliefde opties zijn bijvoorbeeld Dashlane, KeePassX en LastPass.

Administratiesoftware

Over het algemeen is het handig om met project management software te werken. Zo is het mogelijk verschillende projecten aan verschillende collega’s toe te wijzen. Op die manier is het mogelijk overzicht te houden. De meeste start-ups beginnen met Trello, maar een veel overzichtelijker optie is het gebruik van software zoals Asana. Daarmee is het mogelijk projecten toe te wijzen aan medewerkers en overzicht te houden aan de hand van verschillende cards.

Alles overzichtelijk met een CRM

Ten slotte: een goede band tussen klant en start-up is erg belangrijk. Daarom is het belangrijk klanten inzicht te bieden van de laatste facturen, aanmaken van support tickets of volgen van lopende projecten. Als eigenaar van een start-up wil je uiteraard precies weten wat er in je bedrijf gebeurt. Een CRM als Salesforce komt dan zeker van pas. Aan de hand van cijfers en grafieken kun je precies al je sales volgen en projecten managen. Het voordeel van deze oplossing is dat het ook geschikt is voor small businesses in het MKB.