Goede voornemens werken niet. Met deze 7 stappen ga je naar goede gewoonten

Goede voornemens werken niet. Met deze 7 stappen ga je naar goede gewoonten
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Beperk je niet tot goede voornemens, schrijft Gerhard te Velde op de drempel van het nieuwe jaar. ‘Begin vandaag met het verbeteren van je gewoonten, jezelf en daarmee je bedrijf.’

2019 komt eraan! Een mooi moment om te reflecteren op het oude, en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Wat zijn je plannen en ambities voor 2019? Waar ga je mee beginnen, of juist stoppen?

Wat je ambitie ook is, blijf niet hangen in goede voornemens, maar maak werk van betere gewoonten. Want goede voornemens werken niet, goede gewoonten wel.

Voornemens vervagen

Als ondernemer heb je altijd dingen die je wilt veranderen in je business. Iets waar je graag meer van wilt, of juist minder. Afscheid nemen van een lastige medewerker die je al te lang tolereert, stoppen met korting geven of meer tijd besteden aan je vrienden en familie bijvoorbeeld. Wat je wensen ook zijn, als het bij voornemens blijft gaat er weinig voor je veranderen. Voornemens zijn vaak ‘wensdenken’: het voelt goed om je dingen voor te nemen, je begint er vol goede moed aan, maar binnen no-time is je discipline `op´ en val je terug in je oude gedrag.

Klik hier en lees het volledige artikel