Gezond het nieuwe jaar in doet u zo

Gezond het nieuwe jaar in doet u zo
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

De oliebollen en kerstbomen zijn langzaamaan van het toneel verdwenen: het is weer januari. Voor velen betekent het nieuwe jaar een mooie gelegenheid om zich voor te nemen gezonder te gaan leven. Want gezondheid, ja, wat is er nu belangrijker dan dat? Helemaal na alle kerstdiners en oudjaarborrels kan die gezondheid wel een boost gebruiken.

Uit een jaarlijks onderzoek van de ING blijkt dat maar liefst 80 procent van de Nederlanders het jaar beginnen met goede voornemens. Deze zijn vaak gerelateerd aan gezondheid, zoals gezonder eten en vaker sporten. Niet helemaal zeker hoe u een gezond nieuw jaar moet aanpakken? In dit artikel geeft Daan de Jong van Angel Juicers advies.

Stel realistische doelen
Vaak zijn mensen aan het begin van een nieuw jaar overmatig optimistisch. Rond de jaarwisseling worden er enthousiast voornemens gemaakt om gezonder te gaan leven. Maar uit hetzelfde onderzoek van de ING blijkt dat slechts in zeventien procent van de gevallen de gemaakte goede voornemens ook echt worden uitgevoerd. De Jong raadt dan ook aan om haalbare gezondheidsdoelen te stellen en om deze ook specifiek te maken. Voornemens die vaag en algemeen zijn, zijn lastiger om na te leven. In plaats van het voornemen ‘gezonder eten’ is het beter om bijvoorbeeld als voornemen te stellen ‘iedere dag twee stuks fruit eten’. Dat is al een stuk duidelijker en daarmee ook haalbaarder.

Klik hier en lees het volledige artikel

Bron: www.briskmagazine.nl