Gewoon Ivo Abels

Gewoon Ivo Abels
4 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Toen ik jong was (8 jaar), heb ik altijd geroepen ik wil ondernemer worden en riep ik heel hard voor mijn 25ste ben ik miljonair. Je raadt het al: “ik was voor mijn 25ste misschien wel ondernemend, maar nog lang geen miljonair”.

Ik was ook zo slim geweest om het in de familie te roepen, dus ik voelde de bui al hangen toen ik 25 was geworden en mijn zus Ingrid zei: “nou broertje wel 25 jaar maar nog steeds geen miljonair”.

Nu 13 jaar later ben ik nog steeds geen miljonair qua geld, maar wel een stuk rijker qua ervaringen, zowel zakelijk als privé.

De afgelopen jaren ben ik ook steeds meer mijzelf gaan afvragen waarom ik eigenlijk miljonair wil worden, want één ik ben helemaal niet materialistisch en twee ik heb ook helemaal geen dure hobby’s. Maar waarom dan wel? Omdat ik onafhankelijk wil zijn?

Dat klopt ook wel, maar ik heb ook gemerkt dat je altijd afhankelijk van anderen blijft. En je toch niet alleen kan ondernemen, maar met een team van slimme mensen om je heen, je veel verder komt.

Maar de vraag “waarom”? Bleef toch wel hangen in mijn hoofd en op internet kwam ik “Oikido” tegen. Oikido is een Japans begrip en betekent een “obsessief verlangen hebben naar iets”. Wat is dan mijn Oikido? Een voetprint achterlaten in de wereld, door een bijdrage te leveren aan de maatschappij en de mensheid wat terug te geven. Dat klinkt misschien allemaal heel zweverig, maar in essentie is het wel waar. Ik vind het gewoon leuk om mensen en bedrijven te helpen, door het leven, eenvoudiger, leuker en efficiënter te maken.

Daar krijg ik een kick van :) dat is mijn “Oikido”.

Ik heb niet voor niets al een aantal jaren terug de domein naam lkhelpjegraag.nl geclaimd en een nieuw concept het leven in geroepen www.leukverjaardagsfeestje.nl. Waarmee we ouders met jonge kinderen willen helpen om in een paar simpele stappen een kinderverjaardag te plannen en te organiseren. En zo heb ik nog wel meer concepten op de plank liggen, die allemaal als doel hebben om het leven eenvoudiger en makkelijker te maken. En door het internet en de doorontwikkeling van technologieën, zie ik daar ook steeds meer kansen in.

Per 3 oktober ben ik ook mijn eigen bedrijf ivoabels.nl gestart.

Met als hoofddoel om andere bedrijven te helpen met groeien. Om dit te kunnen realiseren heb ik een Internet Marketing Formule ontwikkeld. Mijn Internet Marketing Formule zorgt er voor dat je stap voor stap aan een sterke "fundering" bouwt om te kunnen groeien als organisatie, want zonder fundering kan je ook geen stabiel huis bouwen :)

Nu was ik druk in de weer met ivoabels.nl en met het updaten van mijn LinkedIN profiel. En kwam ik bij het punt aan om mijzelf een functietitel te geven...

Digital Marketing Consultant, Personal Business Trainer, Business Coach, Ondernemer, Verkoper, Internet Marketing trainer, Blogger, Ondernemer, etc.

Toen ik daarover nadacht, kreeg ik een “unheimlich" gevoel en merkte ik dat ik helemaal niet in een “vakje” geplaatst wil worden. Ik wil jou of jouw bedrijf gewoon graag helpen en welke naam je dat geeft dat boeit mij eigenlijk niet zo, en ik hoop jou ook niet.

Daarom wil ik je “gewoon” als Ivo Abels helpen, kijk gerust eens op de site. Uiteraard leuk om feedback te krijgen. Heb je zelf nog tips en/of ideeën waarmee je andere mensen kan helpen, dan hoor ik dat uiteraard ook graag.

Voor nu veel succes met jouw “Oikido” en hopelijk tot snel.

Ivo Abels