Gemakkelijk je administratie bijhouden?

Gemakkelijk je administratie bijhouden?
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als ondernemer moet je een administratie bijhouden. Je bent namelijk verplicht belastingaangifte te doen en daarvoor moet je een boekhouding hebben. Het bijhouden en op orde brengen van de boekhouding is voor veel ondernemers een vervelend klusje. Daarom zijn er veel manieren om dit klusje zo snel mogelijk te klaren. Volgens ons is dé manier: een boekhoudprogramma.

Een boekhoudprogramma kan je veel werk uit handen nemen. Je automatiseert je facturatie, je banken en (als je die hebt) je webshop. Je hoeft met een boekhoudprogramma niet al je bestellingen, facturen en transacties in een Excel-bestand te knippen/plakken. Dit wordt juist automatisch gedaan. Bedenk hoeveel tijd je kunt besparen op je administratie met zo’n programma.
Als je kiest voor een online boekhoudprogramma, worden je gegevens veilig en gemakkelijk in de cloud bewaard. Zo weet je zeker dat je je administratie niet kwijt bent, als je bijvoorbeeld de computer waar je je boekhouding hebt opstaan crasht.

Als je een boekhouder of accountant hebt die jouw boekhouding controleert, is een boekhoudprogramma ook ideaal. Je kunt hem of haar namelijk op afstand laten meekijken in jouw boekhouding. Je hoeft dus niet voor ieder dingetje te mailen, of naar je boekhouder toe.

Wil je meer weten over het gebruik van boekhoudprogramma’s? Lees het op ZZP-Forum.nl.