Geld verdienen met je smartphone

Geld verdienen met je smartphone
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 jaar geleden
Gepost in Apps

Het fotograferen met je smartphone is niet meer weg te denken. Iedereen schiet in het wilde weg, en niet alleen via Instagram of een andere crea-app. De kwaliteit van de foto’s doet tegenwoordig ook weinig meer onder voor een traditionele compact-camera.En bij nieuws is een mobieltje nog handiger ook, want de foto’s kan je ook nog eens direct doorsturen. En dan is ineens iemand die midden in een ramp zit, zoals bij het recente treinongeluk in Amsterdam, zomaar fotojournalist.

Steeds meer media maken handig gebruik van deze foto’s die via sociale media online komen. Scoopshot is een app waarmee je zelfs geld kan verdienen met je actuele nieuwswaardige foto’s. Ze werken hiervoor samen met Metro.

Scoopshot is te vergelijken met Roamler. Je wordt lid van de community, krijgt taken op je mobiel en kunt deze direct gaan uitvoeren. Bij Roamler spaar je bij iedere goed uitgevoerde opdracht automatisch punten of een geldbedrag(je), bij Schoopshot niet.

Er zijn nu (in de omgeving van Rotterdam) twee deals. De eerste is een zomerfoto voor Metro te maken, bij de ander gaat het om een commerciele deal: het ‘Summer state of Mind gevoel’ vastleggen voor Malibu. Bij echte redactionele opdrachten krijg je alleen geld als de foto ook echt gepubliceerd wordt. Het moet dus ook meer zijn dan alleen een technisch goede foto.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke samenwerking plaatsvind en de tradionele media burgers inschakelt.  ANP sloot niet zo lang gelden een deal met NuJij en het Britse WENN met Twitpic. Ook Huffington Post UK werkt veel met bloggers om content te creëren op hun website en noemde het tijdens het PR en Social Media Summit even waardevol als het werk van de traditionele journalist.

Credits voor iMagzin