Geld ophalen met crowdfunding: vijf tips

Geld ophalen met crowdfunding: vijf tips
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Crowdfunding

Hebt u als startend ondernemer een geweldig idee voor een product of dienst maar hebt u startkapitaal nodig om dit in de markt te kunnen gaan zetten? Of bent u een gevestigde ondernemer die kapitaal nodig heeft om uw onderneming uit te breiden?

In het verleden zou u aangewezen zijn op een bank, grote investeerders of uw familie. Sinds een aantal jaar is er een nieuwe mogelijkheid: crowdfunding. Via een online platform kunt u op deze manier het benodigde bedrag lenen bij onbekende investeerders. Hoewel momenteel het marktaandeel van crowdfunding minder is dan een procent, is er een sterke groei in populariteit. Dirkjan Vis van Investeerders.nl geeft u vijf tips als u geld wilt ophalen door middel van crowdfunding.

Kies een platform dat bij uw onderneming en campagne past
Volgens Vis is het allereerst erg belangrijk dat u een platform kiest bij past bij zowel uw onderneming, als uw campagne. "Platforms richten zich vaak op een bepaalde doelgroep. Sommige hebben voornamelijk campagnes waarbij lage bedragen worden gevraagd, terwijl andere zich juist meer richten op grotere aanvragen. Bedragen tussen de 50.000 en 500.00o euro zijn het meest succesvol overigens."

Klik hier  en lees het volledige artikel