(Geen) gratis geld: 5 dingen waar je rekening mee moet houden voordat je subsidie aanvraagt

(Geen) gratis geld: 5 dingen waar je rekening mee moet houden voordat je subsidie aanvraagt
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

Subsidies zijn minder vrijblijvend dan soms wordt gesuggereerd, stelt Sprout-expert Rolf Grouve. ‘Reken je dus niet al van tevoren rijk.’

In 2009 schreef ik mijn eerste boek met de titel ‘Innoveren met subsidie’. We zijn inmiddels een aantal jaren verder en we hebben o.a. een crisis gehad die het bedrijfsleven nogal heeft opgeschud. Ik ben een tijdje uit deze ‘wereld’ geweest en heb mij op andere ondernemingen gericht, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus ben ik, naast mijn andere bedrijven, weer gegaan naar het gebied dat mij nog steeds triggert. Dat is het innoveren van organisaties en de financiering ervan, o.a. met behulp van subsidies.

Subsidies blijven onderwerp van discussie, er zijn mensen principieel tegen of juist voor. Wanneer ik met gepaste afstand kijk dan zie ik dat voorwaarden van regelingen zijn veranderd, subsidieregelingen zijn verdwenen, maar er ook nieuwe regelingen (al dan niet als vervanger van geschrapte regelingen) voor in de plaats zijn gekomen. Allemaal niet erg schokkend. Maar moet je als ondernemer gebruik willen maken van subsidies? Er zijn voors- en tegens die ik graag in een aantal tips uiteenzet.

Klik hier en lees het volledige artikel