Geef je een Zoom-training? Elke 7 minuten interactie [+ 16 andere tips]

Geef je een Zoom-training? Elke 7 minuten interactie [+ 16 andere tips]
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
8 maanden geleden
Gepost in Tips

Geef je een training op afstand? Dan is het slim iedere 7 minuten een interactiemoment in te lassen. En eigenlijk moet bij zo’n remote training alles anders: de interactie, de opdrachten, de timing, de slides, de opbouw, de opening, de energizers… Tips hiervoor deel ik in dit artikel.

Wat ik in februari dit jaar al realiseerde: je kunt niet je fysieke training één-op-één vertalen naar een remote training door simpelweg dezelfde opzet voor je scherm af te draaien. Ik knipte mijn eigen dagtraining meteen in 2 dagdelen. En ik trok de 3 belangrijkste trainingsonderdelen uit mijn programma los van elkaar:

1. De kennisoverdracht. Die verpakte ik zoveel mogelijk in kennisvideo’s die ik vooraf aan de training en tussen de 2 dagdelen in met de deelnemers deelde om thuis te kijken.
2. De opdrachten. Grote opdrachten gaf ik als thuis- of lunchopdracht mee en van kleine opdrachten maakte ik vele variaties tijdens de training.
3. De interactie. Ik werkte met ‘hot seats’ en ‘break out rooms’, maar vond het lastig.

Klik hier en lees het volledige artikel