Financiële en fiscale voordelen van leasen

Financiële en fiscale voordelen van leasen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

Is leasen als zzp’er financieel en fiscaal wel gunstig?

Private lease of zakelijke lease, wat kies je en welke optie is voor jou als zzp’er financieel en fiscaal gunstig? Voordelen zijn altijd belangrijk, maar welke zijn er? Ga je voor bijtelling of niet? Wat is aftrekbaar en hoe zit het met de btw? Verschillende afwegingen die je als ondernemer kunt maken bij de aanschaf van een auto en daarom hebben wij deze op een rij gezet.

Hoe los je als zzp’er je mobiliteitsprobleem op? Meestal is een auto een handige en efficiënte oplossing. Zo ben je als ondernemer flexibel en op ieder moment vrij te gaan en te staan waar je wilt. Een auto is echter wel vaak een grote investering waar toch enig wikken en wegen aan vooraf gaat. Niet iedere zzp’er kan en wil zomaar een flink bedrag op tafel leggen. Soms is dat zelfs niet eens verstandig. Dan is een auto leasen in plaats van kopen een zeer goed alternatief. Maar welke vorm van leasen is dan slim? Kies je voor operational of financial lease? Private lease of zakelijke lease? Welke financiële en fiscale voordelen horen hierbij? En is het voor jou als zzp’er wel interessant en gunstig?

Operational en financial lease

–Operational lease–

Wat voor jou als zzp’er interessant is, hangt van meerdere factoren af. Bijvoorbeeld van wat je verdient, welk model auto je wilt leasen, hoeveel privé en zakelijke kilometers je rijdt per jaar en welke vorm van kredietacceptatie het best bij jouw situatie past.

Klik hier en lees het volledige artikel