FinanceConnect start met vergelijkingsplatform voor MKB

FinanceConnect start met vergelijkingsplatform voor MKB

FinanceConnect start met een vergelijkingsplatform waar ondernemers Finance Professionals vinden. Startende en bestaande ondernemers kunnen op het platform niet alleen informatie maar ook direct de meest geschikte boekhouder, accountant of belastingadviseur vinden.

Er is steeds meer overzicht en transparantie op het internet. Een trend die in toonaangevende markten zoals de reis-, horeca-, en telecommarkt niet meer weg te denken is. FinanceConnect is ontstaan uit de gedachte dat er meer overzicht nodig is in de markt van finance professionals. Met jarenlange ervaring in de financiële én online markt is door de initiatiefnemers van FinanceConnect een platform ontworpen waarop de finance professional en de klant elkaar kunnen ontmoeten en daarmee wordt er overzicht gecreëerd op een manier die er nog niet was in deze markt.

Het probleem
Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft van de ondernemers niet zeker is over zijn financiële kennis. Het gaat dan vooral over de fiscale wetgeving over inkomstenbelasting (49%), de basisprincipes van de balans en winst- en verliesrekening (52%) en benodigde cijfers voor een rentabiliteitsprognose (54%). Financiële beslissingen worden vrijwel altijd door de MKB-ondernemer zelf genomen (83%) of in samenspraak met medevennoten (11%). Bij ZZP’ers neemt 98% zelf de beslissingen. Soms maken ondernemers wel gebruik van anderen bij het nemen van financiële beslissingen. Deze hulp krijgen zij voornamelijk van hun accountant, daarna volgen familieleden of de boekhouder. Het belang van een geschikte finance professional wordt dan ook vaak onderschat.

Echter, wanneer het besef er wel is en Google wordt ingezet voor de zoektocht naar een finance professional levert dit veelal talloze resultaten op waarbij ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Door verschillende kantoren wordt veelal dezelfde belofte gemaakt: een vaste lage prijs, een persoonlijke aanpak, makkelijk administratie voeren, en kennis van vrijwel alles.

Maar hoe kunnen al deze aanbieders hetzelfde beloven terwijl deze kennismarkt veel verschil in kennis, professionaliteit en persoonlijke aspecten kent? Daar komt bij vaak ook nog bij kijken dat er uit een website veelal niet blijkt met wie de ondernemer te maken krijgt en waar de finance professional in kwestie nou écht goed in is.

Hoe FinanceConnect werkt
FinanceConnect is een initiatief om de markt van finance professionals overzichtelijk en toegankelijk te maken voor het MKB en particulieren. Dit doen zij door relevante informatie aan te bieden met betrekking tot financiële onderwerpen tezamen met volledige informatie over professionals en nemen bezoekers daarmee bij de hand in hun reis op zoek naar een antwoord op financiële vraagstukken of een daarbij passende finance professional. FinanceConnect biedt de markt niet alleen eerlijke informatie, transparantie en overzicht maar ook vernieuwing.

Kiezen voor kwaliteit op basis van reviews in plaats van prijs
Bestaande klanten van professionals kunnen een review invullen op het profiel van een hun huidige finance professional zodat potentiele klanten direct zien hoe anderen de dienstverlening ervaren. FinanceConnect onderscheidt zich hiermee van andere Nederlandse vergelijkingssites. Deze werken als leadgenerators waar cliënten de‘goedkoopste’ offertes kunnen aanvragen waardoor keuze vaak

Klantenwerving een uitdaging
Daarnaast blijkt dat voor 51% van alle accountants- en administratiekantoren het vinden van nieuwe klanten de belangrijkste zakelijke uitdaging is. Dit komt onder andere door de snel veranderende markt van finance professionals en nieuwe manieren van werken en automatiseren. Het financiële vakgebied kent steeds meer richtingen en specialisaties. Op basis van verschillende criteria kunnen potentiele klanten direct richting vinden om bij de juiste finance professional te komen. Hierdoor kunnen professionals opdrachten aannemen waarin zij gespecialiseerd zijn. Voor deelnemende finance professionals geldt dat zij door profilering en reviews beter online te vinden zijn en daardoor in contact kunnen komen met nieuwe klanten die écht aansluiten op de dienstverlening.