Fijne cadeaus voor werknemers in tijden van corona

Fijne cadeaus voor werknemers in tijden van corona
1 maand geleden
Gepost in Gastblogs

We hebben allemaal een bizar en eigenlijk bijzonder jaar achter de rug. Niemand had begin 2020 een pandemie verwacht die ons vandaag de dag nog steeds in z’n greep zou hebben. Inmiddels werkt menig Nederlander al een hele tijd vanuit huis. Voor veel bedrijven is dat even wennen: het contact tussen werkgever en werknemers en collega’s onderling is ineens verplaatst van offline naar online. Om je werknemers toch op een kleine maar fijne manier eens te verrassen, lees je in dit artikel enkele aan te raden cadeaus voor werknemers in tijden van werken op afstand.

Waarom je werknemers of partners verrassen met cadeaus?

Misschien vraag je je af waarom je je zakelijke partners of werknemers zou verrassen met cadeaus. De vraag is eerder: waarom zou je het niet doen? Waar je je werknemers of collega’s normaal gesproken in het echte leven misschien iedere werkdag ziet en spreekt, is dat nu wel even anders. Een complimentje dat je tussendoor geeft, gaat al gauw minder spontaan. Op de een of andere manier is de digitale afstand voor sommigen toch net een drempel om contact op te nemen met iemand anders voor zoiets kleins.

Om te laten zien dat je je werknemers, collega’s of zakelijke partners nog steeds heel erg waardeert, is het aan te raden om af en toe eens iets leuks te versturen. Dit kan van alles zijn: van een cadeaukaart kopen tot het versturen van een maaltijdpakket van een restaurant. Je zult zien dat mensen zich al meer gezien en gehoord voelen bij een klein, persoonlijk cadeau. Laat dus vooral zien dat je over iets hebt nagedacht. Een cadeaukaart is bijvoorbeeld leuk wanneer het doel goed bij iemand past.

Een cadeaukaart kopen van favoriete shop of restaurant

Veel mensen denken dat het geven van een cadeaubon niet persoonlijk is. Wanneer je dit echter op de juiste manier doet, is dat absoluut niet waar. Het geven van zo’n bon is eigenlijk juist heel persoonlijk wanneer je bijvoorbeeld een bon koopt van iemands lievelingsrestaurant of winkel. Op die manier laat je juist zien dat je een werknemer kent en dat je het leuk zou vinden dat hij of zij zelf iets uitkiest bij de shop naar keuze.

Weet je niet zeker wat voor een cadeaukaart je moet kopen als geslaagd cadeau? Kies bijvoorbeeld voor een bon van Pathé thuis voor een film naar keuze. Of ga voor een fashionbon of een cadeaukaart voor een weekendje weg in eigen land. Er is van alles mogelijk op het gebied van cadeaubonnen. Geef deze op een onverwachts moment en je zult je werknemers er gegarandeerd mee verrassen.

Stuur een relaxpakket met fijne musthaves

Nu we in coronatijd thuiswerken is je werkschema waarschijnlijk veranderd ten opzichte van toen je op kantoor werkte. Het is even passen en meten met het huishouden, eventuele kinderen die thuis zijn en het inrichten van een eigen werkplek. De kans is groot dat je soms andere uren werkt of dat je regelmatig eens extra werkt. Veel mensen vinden het lastiger om thuis hun werk aan de kant te schuiven aan het eind van de dag. De laptop staat immers zo dichtbij; dan “kun je dat ook wel even afmaken”. Natuurlijk is dit niet altijd een grote ramp, maar je moet je eigen grenzen wel bewaken. Daarom is het als werkgever ook goed om een oogje in het zeil te houden.

Je hebt uiteindelijk immers helemaal niets aan mensen die overwerkt zijn of misschien zelfs een burn-out ontwikkelen. Stel daarom een ultiem relaxpakket samen met fijne verzorgingsproducten, zoals een gezichtsmasker of lekkere zeep voor onder de douche. Voeg daar nog andere fijne items aan toe, zoals geurkaarsen, seizoensthee of een puzzelboekje. Ook hier mag je van alles kiezen, zolang het maar bijdraagt aan het bevorderen van time management waarbij men op het juiste moment even niets hoeft te doen. Een gemiddelde werknemer vindt het des te prettiger wanneer een werkgever laat zien dat hij of zij er op die manier voor ze is.

Borrelbox voor de vrijdagmiddagborrel

Zin om tussendoor zomaar een cadeautje te sturen? Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in het versturen van een heerlijke borrelbox. Hoe leuk is het om zo’n box of klein pakket te versturen voor de vrijdagmiddagborrel? Zo’n borrel kun je zelfs via Zoom of Teams organiseren zodat jullie samen kunnen proosten op het begin van het weekend. Er zijn diverse soorten borrelboxen beschikbaar. Ga bijvoorbeeld voor een smakelijke verse box met hapjes, kaasblokjes, vlees- of vegasnacks en een borrel.

Of kies voor een houdbaar pakket met nootjes, zoutjes, chocolade en wijn. Je hebt de keuze uit kleine pakketten die door de brievenbus kunnen en uit grotere pakketten die feestelijk worden bezorgd. Ook hierbij kun je kiezen voor een persoonlijke aanpak. Weet je bijvoorbeeld wat je werknemers écht lekker vinden? Laat de een persoonlijke borrelbox samenstellen met iemands favoriete drankje of snack. Wedden dat je hiermee de band met je werknemers of collega’s goed houdt? Cheers!