Fake it before you make it: 5 tips voor hoe je dat kunt doen

Fake it before you make it: 5 tips voor hoe je dat kunt doen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

In plaats van duizenden euro’s te besteden aan het testen van je product, kun je dit ook zeer goed voor een habbekrats doen. Expert Moniek Tiel Groenestege legt uit hoe.

In mijn vorige blog zei ik het: word verliefd op het probleem van je klant en niet op je eigen idee. Het voelt immers veilig om energie te stoppen in aspecten van een idee waar je grip op hebt. Waarschijnlijk heb je veel uren, energie en denkkracht besteed aan je meest toffe idee. Ik begrijp dat dit heel leuk kan zijn, maar je zult toch echt moeten achterhalen of je het probleem van de klant wel kan oplossen: zal jouw idee wel aanslaan bij klanten?

Je kunt dit het beste achterhalen door het te testen. Dit is het leukst wanneer je eenvoudige prototypes bouwt. Prototypes zijn geen compleet product. Ze vormen modellen van een product of dienst die zo worden gebouwd dat de klant ze kan ervaren. De daadwerkelijke waarde zit in de lessen die je hieruit haalt.

Uiteindelijk zullen deze lessen leiden tot een beter idee. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het bouwen van prototypes. Of je nu een prototype maakt van één element van je idee of het geheel, de kern is hetzelfde: je wilt leren.

Door een prototype te testen, krijg je direct feedback op jouw concept. Zelfs al tijdens het bouwen, kun je erachter komen welke onderdelen nog ontbreken of aangepast moeten worden. Het is zeer waardevol om al in de startfase feedback te krijgen. Lees meer...