Facebook nummer 1 in Nederland

Facebook nummer 1 in Nederland
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

Facebook is groot. Ook in Nederland. Hoe groot? 7,3 miljoen gebruikers groot, zo blijkt uit het 'Social media in Nederland 2012' onderzoek  van Newcom Research & Consultancy.

Dat in een jaar tijd de posities van Hyves en Facebook flink veranderd zijn, wees comScore al uit. Vorig jaar wees de 2011 editie van het Newcom onderzoek nog uit dat  Facebook en Hyves  aan elkaar gewaagd waren (respectievelijk 4.9 en 4.8 miljoen). De nieuwe cijfers van Newcom schetsen een nog extremer beeld voor Hyves: 3 miljoen bezoekers waarvan 0,9 miljoen dagelijks.

Facebook versus Hyves
Vergeleken met 2011, is het gebruik van Facebook relatief gezien met 45 procent gestegen en van Hyves 38 procent gedaald. Het dagelijks gebruik is bij Hyves gedaald naar 1.7 miljoen naar 0.9 miljoen gebruikers. Facebook scoort wat dat betreft goed op dagelijks gebruik (60%, vorig jaar 40%).

Opvallend zijn de verschillen qua leeftijd. Van de jongeren van 15 tot 20 jaar gebruikt 89 procent op dit moment Facebook. Als we dat vergelijken met Hyves is het gebruik in deze leeftijdscategorie 27 procent. Van deze leeftijdscategorie geeft 61 procent aan Hyves ‘wel gebruikt te hebben, maar nu niet meer’.

Check het artikel op marketingfacts.nl