Explanimation laten maken? Hoe? Wat? Waar? Waarom?

Explanimation laten maken? Hoe? Wat? Waar? Waarom?
5 jaar geleden
Gepost in Marketing

Een explanimation is een animatie video waarin je op een korte, bondige manier je bedrijf of product kan uitleggen. In dit artikel leg ik uit waarom een explanimation nut heeft, hoe het ontwikkelproces er uit ziet en op wat voor manier je het kan inzetten.

Explanimation laten maken

Heb je een eigen bedrijf? Als je dat hebt dan weet je dat het belangrijk is dat mensen je bedrijf leren kennen. De kunst is om mensen op een simpele en effectieve manier uit te leggen wat je bedrijf doet. Een van de beste manieren om je bedrijf te introduceren is door gebruik te maken van een explanimation. Het gebruik van geanimeerde video is erg populair en is in iedere sector te gebruiken. Van kleine startups tot grote multinationals. Ieder bedrijf heeft een boodschap over te brengen.

We verdelen het ontwikkelproces van een explanimation in 4 onderdelen:

  • Script
  • Voice-over
  • Storyboard
  • Animatie video

Script

Het script is het belangrijkste onderdeel van het ontwikkelproces van een explanimation. Een goed script is origineel, bevat humor, is informatief en brengt de juiste boodschap over. Het vergt tijd om tot een goed script te komen. Wij van Animotus helpen je daarbij, maar dat betekent ook dat wij eerst meer moeten leren over je bedrijf of product. Zo zijn we in staat om gezamenlijk een geschikt script te schrijven.

Voice-over

De voice-over is eigenlijk de audio versie van het script. Het wordt opgenomen door een professionele stemacteur in een gesloten en geluiddichte geluidsstudio. De stemacteurs gebruiken ook high-end audio-opname -apparaat om de duidelijkheid van de stem opgenomen waarborgen .

Storyboard

Zodra de stijl is gekozen, zal de illustrator beginnen met het visualiseren van het script. We beginnen met een storyboard in schets. Hierin wordt duidelijk hoe de scenes eruit komen te zien maar de stijl is nog niet geheel zichtbaar. Wanneer het geschetste storyboard is goedgekeurd beginnen we met het ontwerpen van het storyboard in illustraties.

Animatie video

Nadat alle voorbereiden zijn afgerond, kan de animator beginnen met het animeren van de illustraties. Ook worden de voice-over, achtergrondmuziek en geluidseffecten goed op elkaar afgestemd. Het resultaat is een pakkende video die je overal voor kunt gebruiken.

Gebruik

De explanimation kun je uiteraard op je website plaatsen, maar daarnaast kan het nog op vele andere manieren gebruikt worden. Bijvoorbeeld in een nieuwsbrief, in je email handtekening, op sociale media en in campagnes. Het mooie is dat de video op ieder apparaat te bekijken is.