Excel is voor MKB-bedrijven zonder ambitie

Excel is voor MKB-bedrijven zonder ambitie
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Laten we eerlijk zijn: Excel is een prima tooltje, maar niet gemaakt voor de (financiële) administratie en het verkoopproces van groeiende organisaties. Toch zijn er nog behoorlijk wat bedrijven waar de spreadsheets elke dag worden gebruikt. Zo halen ze lang niet alles uit het verkoopproces. Gelukkig zijn er professionele alternatieven.

Leads kunnen overal vandaan komen en dat maakt de opvolging cruciaal: de lead die het e-book downloadde volg je anders op dan de lead die sinds vorige week jouw Facebookpagina liket. In Excel kun je heel goed de contactgegevens van deze leads bewaren, maar het bijhouden van contactmomenten (via je website of social media accounts bijvoorbeeld) is lastig. Excel is hier gewoon niet voor gemaakt en dat merk je direct als je bedrijf begint te groeien.

Willen ondernemers wel groeien?

Niet allemaal, blijkt uit onderzoek van WUA en Teamleader: 55% van de respondenten (uit de groep MKB-bedrijven met 11-20 medewerkers) wil nationaal groeien en 18 procent internationaal. Blijft dus ruim een kwart over die het blijkbaar wel best vindt zo. Prima! Meer verkoopkansen voor jou. Opvallend is dat 84% van de ondernemers software gebruikt voor de administratie, maar slechts de helft (51%) software gebruikt in het proces van nieuwe klanten binnenhalen. Terwijl driekwart (74%) aangeeft IT wel van strategisch belang te vinden en 40% zich voornamelijk wil focussen op het binnenhalen van nieuwe klanten.

Klik hier en lees het volledige artikel