Even weg van de werkvloer

Even weg van de werkvloer
8 maanden geleden
Gepost in Events

Collega’s kun je over het algemeen niet zelf uitzoeken. Je krijgt met ze te maken, en al hoeven ze niet je beste vrienden te worden, het is wel belangrijk dat je goed met ze kunt samenwerken, en het liefst ook een klein beetje gezellig hebt samen. Om eventuele ergernissen die op de werkvloer kunnen ontstaan even te vergeten en om elkaar ook eens op een andere manier te leren kennen, is het personeelsuitje erg populair. Een goede bestemming en invulling van de dag zijn hierbij van groot belang.

 

Wat is je doel?
Als er een personeelsuitje georganiseerd gaat worden, is het belangrijk om eerst naar het doel ervan te kijken. Wil je op de dag zelf met werk bezig zijn, of is het juist de bedoeling om dit te vermijden? Zijn eventuele partners en kinderen ook van de partij, of gaat het alleen om de medewerkers zelf? Is er iets te vieren, of loopt het juist even niet zo lekker, en is de activiteit bedoeld om alle koppen weer dezelfde kant op te krijgen?

Door dit soort vragen vooraf goed te beantwoorden, voorkom je dat er voor een uitje of een locatie gekozen wordt die niet bij het doel past. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar wat qua locatie en invulling haalbaar is voor alle medewerkers. Wordt er gekozen voor een locatie die veel mensen een urenlange reistijd oplevert, dan zal het enthousiasme voor het uitje wellicht gering zijn. En is de invulling buitengewoon sportief, en kan hierdoor niet iedereen meedoen, dan zullen medewerkers zich al snel buitengesloten voelen.

Een uitje moet dus altijd passen bij de gelegenheid en bij de medewerkers van een bedrijf. Door dit goed in kaart te brengen wordt de kans dat het uitje een succes wordt een stuk groter.

Waar moet de locatie aan voldoen?
Afhankelijk van de invulling van de dag, kan het prettig zijn als de locatie waar je voor kiest een centrale plek heeft waar iedereen samen kan komen. Dit kan een zaaltje zijn, of zelfs een restaurant of café. Speelt een deel van het programma zich binnen af, dan kan een auditorium een goede keuze zijn. Deze zaal kun je zo inrichten dat er ruimte is om samen wat te eten of drinken, maar tegelijk zijn er vaak ook mogelijkheden om bijvoorbeeld een presentatie te laten geven door het management.

Afhankelijk van de insteek van de dag, kan ervoor worden gekozen om hiernaast een activiteit te ondernemen waarbij medewerkers elkaar op een andere manier leren kennen, of waarin zij nog beter leren samen te werken. Houd daarbij altijd in gedachten dat iedereen het op de dag zelf leuk moet hebben, maar er ook achteraf met een positief gevoel op terug moet kijken.