Energie besparen in een bedrijfspand

Energie besparen in een bedrijfspand
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
9 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Lagere kosten dankzij duurzame oplossingen
Als ondernemer bespaar je waar je kunt. Dus ook op de energierekening. Dat kan door een voordelig energiecontract af te sluiten, maar je kunt ook duurzame oplossingen toepassen in het bedrijfspand om minder energie te verbruiken. Ook dat betekent lagere kosten. Wat kun je doen samen met de andere werknemers? Zeven adviezen.

1. Kies lage tarieven

Energie besparen kan door een energieleverancier te zoeken die jou een gunstig contract aanbiedt. Via online energie vergelijken zet je alle zakelijke energieleveranciers op een rij. Als ondernemer zie je precies waar je het meest voordelig uit bent. Ben je een klein bedrijf, kijk dan ook naar de particuliere contracten.

2. Wek zelf energie op

Een bedrijfspand leent zich uitstekend voor duurzaamheidsmaatregelen. Zo kun je zonnepanelen op het dak leggen. Zonnepanelen zijn een behoorlijke investering, maar je kunt er veel profijt van hebben. Hoeveel je precies bespaart is afhankelijk van hoeveel panelen je installeert, de kwaliteit ervan en hoeveel (zon)licht ze vangen op de plek van installatie. Gemiddeld wekt een zonnepaneel van een vierkante meter circa 120 kilowattuur aan elektriciteit op per jaar.
Afhankelijk van het type onderneming en van het energieverbruik plus de oppervlakte van het pand, bereken je hoeveel je zou kunnen besparen met deze zelf opgewekte energie. Voor een panelensysteem met omvormer voor drie tot zes zonnepanelen betaal je gemiddeld tussen de 2500 en 4500 euro. Houd er wel rekening mee dat zonnepanelen een rendement kunnen halen gedurende zo'n 20 tot 25 jaar. Omvormers hebben meestal een levensduur van zo’n 10 jaar.

Klik hier en lees het volledige artikel

Bron: www.dezaak.nl