Effectieve offerte opstellen? 11 onmisbare onderdelen op een rij

Effectieve offerte opstellen? 11 onmisbare onderdelen op een rij
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
25 dagen geleden
Gepost in Tips

Een offerte: misschien wel de laatste kans die je krijgt om van een potentiële klant, een betalende klant te maken. De laatste kans om je lead te overtuigen, om een ‘ja, dat is diegene die mijn probleem oplost’ in het hoofd van hem of haar te krijgen. Dan is het van ‘omzetbelang’ dat je een offerte schrijft die daarvoor zorgt. Maar hoe schrijf je zo’n onweerstaanbare offerte eigenlijk?

Met dit artikel help ik je op weg om met makkelijk toepasbare tips offertes te schrijven. Daarnaast geef ik je een handige structuur die echt werkt.

Praktische tips
Of je nou wel of niet je offertes flink onder de loep gaat nemen, onderstaande tips zijn voor iedereen handig. Hier komen ze:

- Schrijf je offerte zoals je op je website schrijft. Zo zorg je voor consistentie in al je uitingen, waardoor je betrouwbaar overkomt.
- Je offerte hoeft geen bijbelwerk te zijn, maar het moet wel de lading dekken. Bedenk wat jij, als je je eigen klant zou zijn, allemaal wil lezen in een offerte.
- Richt je met je offerte op de uitkomsten van je dienst. Je klanten willen een probleem opgelost hebben – wat gebeurt er als jij dat probleem voor hen oplost?

Klik hier en lees het volledige artikel