Eerste rondetafelgesprek over beleid digitalisering in Nederland

Eerste rondetafelgesprek over beleid digitalisering in Nederland
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Overheid

Het kabinet komt nog dit jaar met een strategie om ervoor te zorgen dat alle ondernemers en consumenten in Nederland kunnen profiteren van de digitale economie. Later vandaag spreekt staatssecretaris Mona Keijzer in Amsterdam met bedrijven, kennisinstellingen en experts bij een eerste ronde tafel Digitalisering over de kansen en bedreigingen van de digitale economie.

Het digitale tijdperk is al decenniageleden aangebroken. Mobiel internetten, online winkelen en contactloos betalen zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken. Dit brengt Nederlanders behalve gebruiksgemak ook grenzen die wegvallen en economische groei. Zaken als data en slimme sensoren zijn onmisbaar in onze kassen. Met digitale toepassingen kunnen we zelf opgewekte, duurzame energie uit zonnecellen en windmolens slim benutten. Ons internet hoort mondiaal gezien bij de snelste en betrouwbaarste.

Maar dat is volgens Keijzer niet het hele verhaal – dat is alleen de economische kant. Digitalisering gaat ook over de verhoudingen in onze samenleving, over veiligheid en toegankelijkheid. ‘De digitale economie is niet overal een eerlijke economie. Het is hoog tijd dat daar verandering in komt. We moeten zorgen dat iedereen digitalisering kan benutten en dat digitale bedrijven zich niet kunnen onttrekken aan de regels van de reguliere economie. Alleen zo wordt iedereen beter van digitalisering.’

Klik hier en lees het volledige artikel