Eerste installatiecafé in Nederland opent in september haar deuren

Eerste installatiecafé in Nederland opent in september haar deuren
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Horeca

Technische groothandelaren Rensa, GévierDales en Verholt komen met een primeur; zij openen binnenkort een heus installatiecafé. Dit initiatief komt voort uit de vraag naar het delen van kennis in de installatiebranche. Het pop-up installatiecafé zal begin september haar deuren openen.

Eigentijds concept

Het idee voor een installatiecafé ontstond bij Rensa na afloop van een training die zij regelmatig voor klanten organiseren. Daar bleek dat de deelnemende installateurs deze informatieve avonden niet alleen bijwoonden om kennis op te doen, maar óók om tips en ervaringen uit te wisselen. Bovendien gebruikten zij deze trainingen om, na afloop, hun specifieke vragen voor te leggen aan een specialist. Dit in gemoedelijke sfeer ‘naborrelen’ werd zeer gewaardeerd. Dit bracht één van de initiatiefnemers op het idee voor het installatiecafé. Dat is het nuttige met het aangename combineren; laagdrempelig kennis delen. Deze vorm past goed binnen de informele en betrokken manier waarop het familiebedrijf graag zaken doet. Dat dit werkt blijkt uit het feit dat Rensa voor het derde jaar op rij de beste score op klanttevredenheid heeft behaald in de categorie technische groothandel.

Proefdraaien

Rensa heeft vervolgens twee van haar zusterbedrijven benaderd om samen invulling te geven aan de kennisbehoefte van installateurs. Middels een pop-up installatiecafé faciliteren zij installateurs om in een gezellige sfeer kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Tijdens de bijeenkomsten zijn er medewerkers van de drie technische groothandels aanwezig voor het geven van advies en het beantwoorden van specifieke vragen. Ook niet onbelangrijk; er komen twee lokaal gebrouwen speciaalbieren op de tap. Lees verder...